medjimurjepress@gmail.com

Prelog, Sportski park Mladost, petak 12.svibnja

SVEČANO OTVARANJE  21. SPORTSKIH IGARA MLADIH

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Penković otvoriti će 21.Sportske igre mladih.

Pobjednici u natjecanju graničara i utrci na 60 metara plasirat će se na državnu završnicu u Umagu u srpnju, dok će najbolji iz ostalih sportova sudjelovati na državnoj završnici u Splitu u kolovozu. Sportske igre mladih imaju i međudržavni karakter, tako će se državni pobjednici plasirati na međudržavnu završnicu u kolovozu u Splitu, koja će uključivati male sportaše i iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe.
Organizirale su se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije, te počasnim pokroviteljstvom predsjednika RH, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH.

Potporu Igrama daju eminentna imena iz sportskog, političkog i gospodarskog života (ambasadori Igara): Sir Dave Richards, predsjednik Premier Lige počasni je predsjednik Sportskih igara mladih, dok su uloge počasnih dopredsjednika povjerene Goranu Ivaniševiću i Slavenu Biliću.

Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u sa sudjelovanjem na završnicama u Umagu i Splitu. Izvanredna ideja o sportu i zabavi počela se širiti i na susjedne zemlje. Sportske igre mladih promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativu svim mogućim negativnim čimbenicima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladeži.
Iz godine u godinu odaziv djece je sve veći, a kvaliteta organizacije je dosegla najvišu razinu. Djeca i mladi od sedam do osamnaest godina pozvana su biti dijelom Sportskih igara mladih,najljepšom sportskom pričom u Hrvatskoj i šire.

(Tihana Butorac)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*