Preostalo je još točno 100 dana do održavanja Ekipnog prvenstva Europe u atletici

IVAN VEŠTIĆ – PREDSJEDNIK HRVATSKOG ATLETSKOG SAVEZA (HAS) 100 DANA PRIJE POČETKA EKIPNOG PRVENSTVA EUROPE U ATLETICI 2. LIGA – VARAŽDIN, 10. – 11. 08. 2019.

SPREMNI SMO ZA VELIKI SPEKTAKL U GRADU BOGATE ATLETSKE TRADICIJE

Preostalo je još točno 100 dana do održavanja Ekipnog prvenstva Europe – 2. liga (10. – 11. 08. 2019.) kojim će se obilježiti tri desetljeća od održavanja najveće atletske priredbe čiji je domaćin bio grad Varaždin 1989. godine – Juniorskog prvenstva Europe u atletici (JUPEA). Ekipno prvenstvo Europe u atletici – 2. liga (ETCH2nd) okupiti će u Varaždinu više od 700 natjecatelja iz 12 europskih zemalja: Austrije, Bugarske, Cipra, Danske, Estonije, Izraela, Gruzije, Latvije, Luksemburga, Malte, Slovenije i Hrvatske. Među sudionicima će biti više europskih i olimpijskih pobjednika, reprezentativaca pojedinih zemalja, a dvodnevno natjecanje će se održati u 20 muških i ženskih disciplina što jamči iznimnu dinamiku i uzbudljiv program u oba dana.

Organizacijske pripreme su u punom jeku i odvijaju se planiranom dinamikom, a o tome Ivan Veštić, predsjednik Organizacijskog odbora ETCH2nd i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza (HAS) sa zadovoljstvom ističe:

  • Ponosni smo što smo uspjeli dovesti ovo veliko natjecanje u Varaždin – grad bogate povijesti i duge atletske tradicije. Siguran sam da ćemo se svi radovati kvalitetnim rezultatima atletičara iz 12 zemalja, jer se ovo natjecanje održava nepuna dva mjeseca prije Svjetskog prvenstva u Dohi. To je i jamstvo da će gledatelji uživati u vrhunskoj sportskoj priredbi, te da će u velikom broju podržati hrvatsku atletsku reprezentaciju koja će nastupiti u najjačem sastavu. Želja nam je, naime, da se pred svojom publikom izborimo za prvo mjesto i odlazak u viši rang europske atletike – 1. Ligu. Ujedno, raduje me što smo postigli dogovor s Hrvatskom televizijom koja će oba dana natjecanje prenositi u izravnom prijenosu na Drugom programu, pa će to nakon dugo vremena biti svojevrsni povratak atletika u program javne televizije.

Dodao je Veštić da su već poznati mnogi detalji vezani uz ovo natjecanje, kao što je točna satnica, organizacija smještaja i prijevoza ekipa, te raspored prostora na stadionu. Ovih dana se kraju privodi i natječaj za obnovu atletske staze, a radovi se mogu očekivati u prvim danima lipnja. Ujedno su već obavljeni mnogi sanacijski radovi na tribinama i drugim prostorima stadiona, a tijekom svibnja će početi pristizati i nova oprema za natjecanje koja će kasnije ostati na korištenje varaždinskim atletičarima.

Vrijedi spomenuti da je lobiranje za varaždinsko domaćinstvo najveće atletske priredbe poslije JUPEA 1989. počelo još u Pekingu za vrijeme zasjedanja Međunarodne atletske federacije 2015. godine te nastavljeno u Tbilisiju 2016. godine za vrijeme Europskog juniorskog atletskog prvenstva, a veliku ulogu u tome je imao Ivan Domislović, predsjednik AK Sloboda Varaždin i dopredsjednik Hrvatskog atletskog saveza.

ZLATKO MEHUN

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*