Međimurje Press
Sport+

Prigodna svečanost na kraju Polarne kros lige u Prelogu

Već devetu godinu zaredom, Biciklistički klub Prelog, bio je organizator Polarne kros lige u Prelogu. Liga je zamišljena kao prilika za druženje i održavanje kondicije za sljedeću sezonu, a priča je krenula još 2011. godine, kada je sudjelovalo dvadesetak trkača. Ove se godine trčalo i hodalo na dvije dužine, od 3,2 kilometra i 10,8 kilometra, kroz deset zimskih subota, od početka mjeseca prosinca.

Sve se to održavalo na nasipu akumulacionog jezera Hidroelektrane Dubrava. Ovogodišnja je Polarna kros liga bila rekordna po mnogo čemu. Sudjelovao je rekordan broj trkača, 241. Plasman je osiguralo 168 trkača, a svih devet kola trčalo je dvadeset i troje trkača. Oboreno je i nekoliko rekorda staze. Jasmina Ilijaš i Matija Zadravec oborili su rekorde staze na 10,8 kilometara, a Andrej Hladnik na 3,2 kilometra. Ira Branilović i Goran Mihinjač pak su oborili rekorde staze u konkurenciji hodačica i hodača.

Posljednje kolo održano je prošle subote, 8. veljače. Bilo je to revijalno kolo, a nakon trčanja i hodanja, u Sportsko rekreacijskom centru DG Sport, održana je dodjela nagrada najboljima i najupornijima. U ukupno poretku najbolji su bili Andrej Hladnik i Višnja Čonkaš na 10,8 kilometara, Saša Horvat i Ana Goričanec na 3,2 kilometra te Goran Mihinjač te Ira Branilović u konkurenciji hodača. Dodjeljene su i nagrade najmlađem i najstarijem sudioniku Polarne kros lige, Luciji Hozjak i Stjepanu Bernatu, priznanja za upornost, onima koji su sudjelovali u svih devet kola, a svi oni koji su sudjelovali u barem pet kola, bili su nagrađeni i majicom Polarne kros lige.

Sve su pozdravili međimurski župan Matija Posavec, koji je sudjelovao u svim kolima Polarne kros lige, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki te predsjednik Biciklističkog kluba Prelog Robert Mikec.

Uz brojne sponzore, Polarnu kros ligu i završnu svečanost pomogli su i brojni trkači: kolačima, voćem te glazbom (Civilizacija Duo). U nastavku možete pronaći kompletan poredak ovogodišnje Polarne kros lige.

Polarna kros liga Prelog 2019./2020.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja