medjimurjepress@gmail.com

Prijem uspješnih udruga, klubova i pojedinaca s područja Grada Mursko Središće

U petak 27. prosinca 2019. godine u Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće u sklopu svečanosti dodjele godišnjih nagrada u sportu i grada za osobu 2019. godine Grada Mursko Središće gradonačelnik Grada Mursko Središće održao je prijem za uspješne udruge, klubove i pojedince u 2019. godini.

Planinarsko društvo „Bundek“ ove godine su primili prestižnu nagradu u kategoriji Najbolja planinarska udruga Hrvatskog planinarskog saveza.

Udruga Mažoretkinja Murskog Središća u 2019. godini osvojila je 8 zlatnih, 3 srebrne i 3 brončane medalje na državnom prvenstvu, međunarodnom mažoret turniru Samoborfest 2019.g. i 5 mjesto na Europskom prvenstvu mažoretkinja te plasman na svjetsko prvenstvo u kategoriji pomponi.

Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Mursko Središće osvojila je 2. mjesto na Županijskom turniru u odbojci za žene, 2. mjesto na Županijskom turniru u boćanju rekreativaca Međimurja, 1. mjesto na Međimurskom festivalu sportske rekreacije žena, 4. mjesto na Hrvatskom festivalu sportske rekreacije žena u Virovitici, 1. i 3. mjesto na međimurskom turniru rekreativaca u „Belotu“.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Mursko Središće prema bodovanju koje provodi Vatrogasna zajednica Međimurske županije osvojili su 1. mjesto u kategoriji središnjih društva. Sudjelovali su i na Međunarodnoj utrci vatrogasaca u Zagrebu.

Društvo žena Mursko Središće osvojile su 1. mjesto na manifestaciji „Fašnik u Čakovcu“, 2. mjesto u Lendavi gdje su predstavljale tradicionalnu fašničku masku „Cimeri“. Članica udruge Ljubica Kutnjak osvojila je 2. mjesto na manifestaciji „Bakini kolači“.

Radioklub Međimurje, sekcija Mursko Središće osvojili su prva mjesta u kategorijama sprint i kratki val. Članovi udruge Jelena Tuksar i Vladimir Vinko sudjelovali su na 14. prvenstvu u amaterskoj radiogoniometriji u Moldaviji i osvojili 1. mjesta u kategoriji sprint i Ultra kratkom valu. Na Slovenskom europskom natjecanju postigli su uspješne rezultate u kategorijama sprint, kratki val i ultra kratki val. 1. i 2. mjesto osvojili su na natjecanju pod nazivom „Josip Rihtarec – Pepi“. Najveće hrvatsko priznanje „Hrvatski superkup“ osvojen je 3. put u nizu.

Osnovna škola Mursko Središće, Školsko sportsko društvo „Kondor“ osvojili su 1. mjesto na županijskom natjecanju iz krosa i naslov državnih prvakinja na državnom natjecanju iz krosa u kategoriji 7./8. razred, 2. mjesto na poluzavršnici državnog prvenstva iz odbojke, učenici 7. i 8. razreda osvojile su 2. mjesto na županijskom natjecanju iz atletike, učenici 5. i 6. razreda osvojili su 2. mjesto na županijskom krosu i 3. mjesto na županijskom natjecanju iz atletike. Na županijskom natjecanju iz gimnastike osvojili su 3. mjesto.

Nikola Fučko, učenik Osnovne škole Mursko Središće osvojio je 1. mjesto na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika i 3. mjesto na 25. državnom natjecanju iz njemačkog jezika.

Nikolina Bujanić osvojila je 1. mjesto na fotografskom natječaju iz područja kulture i tehničke kulture u Rovinju i Đakovu.

Shotokan karate klub Muraken – karate tim mlađe kadetkinje osvojile su 1. mjesto na otvorenom turniru u Ivancu, 3. mjesto u Kik open u Ivanić gradu, 2. mjesto u ligi sjeverozapadne Hrvatske, 1. mjesto u borbama pojedinačno.

Marija Antoković, članica Društva žena Hlapičina na manifestaciji „Bakini kolači“ osvojila je 3. mjesto.

SVEČANOST DODJELE GODIŠNJIH NAGRADA

Za Grad Mursko Središće zna se u svakom dijelu Lijepe Naše. Udruge, klubovi, pojedinci svojim brojnim aktivnostima i postignućima u sportu, kulturi, povijesti, u radu sa djecom na iznimno kvalitetan način promoviraju najsjeverniji grad, grad rudara. Kako bismo im zahvalili i čestitali na postignutim rezultatima tradicionalno krajem godine u sklopu manifestacije „Advent u gradu rudara“ Grad Mursko Središće organizira dodjelu godišnjih nagrada za iznimna postignuća u sportu, prijem za uspješne udruge, klubove i pojedince i po prvi puta dodjelu godišnje nagrade za osobu godine Grada Mursko Središće.

Izuzetno sam ponosan na ono što vi radite. Povećali smo financijska sredstva za udruge iz sporta, kulture, tehničke kulture za udruge koje se bave s djecom. Tu smo za vas. Pomagati ćemo vam kako god budemo mogli i znali. Vi ste izuzetno vrijedni za grad, bez vas ne bi bilo ovakve promocije grada, ne bi bilo krasnih uspjeha koje udruge postižu. Od srca vam se zahvaljujem, nastavite tako i dalje. Mi ćemo se truditi da vam koliko je god to moguće olakšamo taj vaš trud i volontiranje i siguran sam da nas i u tome čeka svijetla budućnost. Ponosni smo što su u rad i aktivnosti svake udruge uključena djeca i mladi. Mislim da smo po događajima koji se odvijaju i njihovoj kvaliteti na vrlo visokom mjestu. Hvala vam na svemu što ste učinili za svoj grad, hvala vam na svemu što ćete učiniti za ovaj grad. U ovo blagdansko vrijeme želim vam zdravlja, da budete ispunjeni onime čime se bavite i u što ulažete puno svog slobodnog vremena.„ istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak.

Svečanosti dodjele nagrada za iznimne sportske uspjehe, dodjeli nagrade za osobu 2019. godine Grada Mursko Središće kao i prijmu uspješnih udruga, klubova i pojedinaca uz gradonačelnika Dražena Srpaka, predsjednika Gradskog vijeća Zvonka Vrtarić prisustvovali su poznati voditelji Hrvatske radio televizije Mirko Fodor i Andro Tomović. Mirko Fodor zahvalio se gradonačelniku na pozivu i istaknuo da voli doći u Mursko Središće i da mu je drago što danas prisustvuje ovakvoj svečanosti.

Temeljem Odluke o javnim priznanjima Gradskog vijeća Grada Mursko Središće godišnja nagradu za momčad godine – članovima sportskih ekipa u ekipnom sportu dodijelila se Nogometnom klubu „Rudar“ Mursko Središće.Godišnja nagrada za sportaša 2019. godine dodijelila se Stanku Tuksar iz Murskog Središća. Godišnju nagradu za sportašicu godine primila je MartinaBezek iz Murskog Središća.Godišnja nagrada za rekreacijsku momčad godine dodjelila se Udruzi sportske rekreacije „SPORT ZA SVE“ Mursko Središće. Godišnja nagrada za rekreativca godine dodjelila se Zlatku Mihoceku iz Palinovca. Godišnja nagrada za rekreativku godine dodjelila se Ružici Pahor iz Murskog Središća.

Grad Mursko Središće ove godine pokrenuo je novi projekt „Osoba godine Grada Mursko Središće“. Na poziv je pristiglo 10 prijedloga. Svaki predloženi kandidat ili kandidatkinja dali su veliki značaj gradu i svojim djelovanjem unutar udruga doprinosili su i doprinositi će daljnjem kvalitetnom razvitku udruge a ujedno i promociji grada. Kandidati koji su bili predloženi za osobu godine su : Marina Hoblaj, Anica Varga, Jelena Tuksar, Sonja Vršić, Stjepan Jalšovec, Ružica Pahor, Manuel Vurušić, Stanko Tuksar, Lara Podgorelec, Vesna Horvat. „ Svi od tih deset kandidata su dali veliki doprinos najsjevernijem gradu i hvala vam od srca na svemu što činite za ovaj grad“ istaknuo je gradonačelnik.

Odbor za javna priznanja Grada Mursko Središće donio je odluku da se Nagrada za osobu 2019. godine Grada Mursko Središće dodjeli Marini Hoblaj iz Murskog Središća.

U ime nagrađenih obratila se osoba godine Marina Hoblaj koja je izrazila zadovoljstvo vođenjem grada i time što se brine o svim segmentima života, o građanima, udrugama te se na tome zahvalila gradonačelniku „Vjerujem da su svi nagrađeni, klubovi, udruge sretni i zahvalni i da su te dodjele nagrada od strane Grada hvalevrijedna inicijativa koje ljude motivira na više rada, da jedni drugima pomažemo i da imamo jedan lijepi zajednički život. Počašćena sam za nagradu osobe godine, a kad sam vidjele sve ove nagrađene malo sam i posramljena. Svi sportovi, kultura, svi ulažu puno svog truda i mislim da su svi zavrijedili ovu nagradu. Ja sam htjela biti samo mama, brinuti se za djecu, mislim da je to moj poziv, moj život i zato sam još jedanput zahvalna za ovu nagradu.“

Svi naši snovi se mogu ostvariti, samo ako imamo dovoljno hrabrosti da idemo za njima.

Čestitke svim nagrađenima i uspješnima te puno sreće u daljnjem radu.

(GMS)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*