Promocija boksa u čakovečkim školama

U III. osnovnoj školi u Čakovcu,danas je predstavljen projekt “Škola boksa”. Riječ je o projektu Hrvatskog boksačkog saveza, usmjerenom prema djeci i mladima, kojem je cilj povećanje interesa za bavljenje sportom. Projekt će u Čakovcu, osim u III. osnovnoj, provoditi i u I. i II. osnovnoj školi. Voditelji projekta su proslavljeni boksači Željko Mavrović i Mario Preskar. Uz Vanju Kostela koji je u Čakovcu otvorio svoj privatni klub, danas su učenicima približili ovaj borilački sport. Priidružio im se i gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač podržavajući projekt kako bi se što više djece uključilo u sportske aktivnosti.

Željko Mavrović tom prilikom naglasio je da kao djelatnik Boksačkog saveza Hrvatske obilazi gradove i manja mjesta kako bi privukao što veći broj mladih ovom sportu. Za djecu je boks izuzetno važan, pogotovo nakon tehnoloških inovacija koje ih usporavaju bavljenjem sportom. Boks je, kako je rekao, izazov za rješavanje eventualnih kompleksa u mlađoj dobi. U boksačkim klubovima djeca ostvaruju sebe. Iskreno vjerujemo da na taj način dijete upoznaje sebe i osnažuje se. Prema dosadašnjem iskustvu u manjim gradovima veći je odaziv djece na boks i vjerujem da je Čakovec upravo jedan od takvih gradova.

Vanja Kostel istaknuo je da je boks odličan bazični sport za djecu. Kako je naglasio, danas klincima najviše fali poniznost i radnih navika.

Napomenimo da roditelji za ovu aktivnost plaćaju mjesečno 200 kuna.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*