Prvenstvo Hrvatske u tenisu za seniorke i seniore

ENA LUKAS I DUJE AJDUKOVIĆ PRVACI DRŽAVE, ANTONIJA RUŽIĆ UŠLA U FINALE

Finalnim susretom u kategoriji seniora, igranim u četvrtak (5. srpnja 2018.) na terenima TK Franjo Punčec u Čakovcu završeno je Prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore u tenisu.

Iako na turniru nisu bila najzvučnija imena nacionalnog tenisa, jer nastupaju na najjačim svjetskim turnirima, za dolazak igračica s WTA liste pobrinula se Tena Lukas. 266 igračica svijeta očekivana je osvojila naslova državne prvakinje pobijedivši u finalu domaću igračicu Anotniu Ružić sa 7:6 i 6:2. Plasman u samu završnicu bio je veliki uspjeh za 15-godišnju Čakovčanku koja je svojom igrom najavila kako od nje možemo očekivati velike stvari. U muškom dijelu ždrijeba Duje Ajduković bez većih poteškoća dobio je u finalu Marka Ilića sa 6:3 i 6:1. Splićanin je tako svojoj ovogodišnjoj tituli najboljeg hrvatskog juniora, koju je također osvojio u Čakovcu, dodao i onu najboljeg seniora u zemlji. 17-godišnjak koji trenira pod patronatom legendarnog Ivana Ljubičića ovim je rezultatom još jednom potvrdio o kakvom se talentu radi. U kategoriji parova kod žena slavile su Mia Jurašić i Domenika Turković, a kod muškaraca Marko Ilić i Karlo Kajin. U miksu se pobjedničkom pokazala kombinacija slavljenika – Domenika Turković i Marko Ilić.

Domaćin i organizator turnira bio TK Franjo Punčec koji je opravdao odluku o dodijeli domaćinstva. Osim ovog turnira, čakovečki tenisači se mogu pohvaliti da svake godine uspješno organiziraju i brojna druga natjecanja, a svakako su najznačajnija međunarodna: Punčec Open, Memorijal Marin Šuica za igračice i igrače do 16 godina te Croatia Cup za igračice i igrače do 12 godina.

Uspjeh organiziranja ovih, ali i drugih turnira pohvalila je i predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić koja je u ponedjeljak otvorila Prvenstvo Hrvatske rekavši pritom kako će tenisačice i tenisači i dalje moći računati na potporu HTS-a. Dotakla se i odličnih rezultata naših najboljih muških i ženskih reketa izrazivši pritom uvjerenje kako će se plejada poznatih hrvatskih imena u svijetu bijelog sporta sigurno nastaviti.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*