medjimurjepress@gmail.com

Prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore u Čakovcu

Nakon dva dana kvalifikacija, u ponedjeljak, 1. srpnja 2019. godine na terenima Teniskog kluba Franjo Punčec svečano je otvoreno Prvenstvo Hrvatske u tenisu za seniore i seniorke. „Državno seniorsko prvenstvo najviši je stupanj sportskog natjecanja na nacionalnom nivou te vjerujem da svaki sportaš u svojim planovima ima sudjelovanje i osvajanje ovog tipa natjecanja. Motiv dolaska sportaša na turnire je rezultat, a jedan od motiva dolaska je sigurno i sredina u koju dolazite te ćemo se mi potruditi da organizacija i dalje bude na što kvalitetnijoj razini i da se osjećate što ugodnije u Međimurju. “, rekao je predsjednik TK „Franjo Punčec“ Čakovec Josip Sabolek poželivši dobrodošlicu sudionicima i gostima.

Teniski klub „Franjo Punčec“ domaćin je ovog natjecanja već nekoliko godina što je dokaz dobre organizacije, infrastrukture, truda i motivacije članova kluba da tenis u Međimurju dovedu na što veću razinu. Svake godine Klub je organizator više značajnih teniskih manifestacija i međunarodnih turnira poput Croatia cupa za dječake i djevojčice, Marin Šuica junior open turnira i profesionalnog turnira Punčec Open.  Sportska direktorica Hrvatskog teniskog saveza Jelena Kostanić izrazila je zadovoljstvo odazivom tenisača i tenisačica kao i organizacijom te je istaknula da je ovo turnir na kojemu se izgrađuju i dokazuju hrvatska teniska imena. „Razvoj sporta u Međimurju ima bogatu i dugu tradiciju,  a poznati smo kao sredina u kojoj potičemo razvoj sporta. Naše Međimurke i Međimurci nižu uspjehe u najrazličitijim sportskim granama,  rekreativno i profesionalno te smo ponosni što se možemo pohvaliti i teniskim imenima kao što su Franjo Punčec nekad, a danas našom mladom Antonijom Ružić.“, rekao je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je proglasio turnir službeno otvorenim i poželio svim sudionicima sreću i dobar rezultat.

Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke održava se u pojedinačnoj kategoriji te muškim, ženskim i mješovitim parovima. U kvalifikacijski dio natjecanja prijavilo oko stotinjak natjecatelja, dok se u glavnom dijelu turnira natječu 32 tenisača i 32 tenisačice. Boje Međimurja brane Teodor ZlatarVinko Brkić i Matija Balaž iz TK „Franjo Punčec“ Čakovec.

Turnir se održava od subote, 29. lipnja do četvrtka, 4. srpnja 2019. kada je predviđeno održavanje završnih susreta.

(eg)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*