Međimurje Press
Sport+

Prvom utakmicom Kupa Hrvatske danas započinje vaterpolo vikend!

18 i 19. prosinac rezervirani su za vaterpolo vikend, točnije 30. Kup Hrvatske. Sudionici muškog dijela final foura Kupa su Jadran, Solaris, Jug Adriatic osiguranje te Mladost. Djevojke će u bazen uskočiti u nedjelju, kada u borbu za trofej Kupa kreću vaterpolistice Mladosti i Jadrana.

Vaterpolski vikend na SP Mladost tako će se odigrati po sljedećem rasporedu:

18.12. polufinale seniori

17:00 Jadran – Solaris    18:30 Jug – Mladost

19.12. žensko i muško finale

Ž 16:45 Mladost – Jadran     M 18:30 pobjednici polufinala

– Hrvatski Kup je uvijek sjajna prilika za vidjeti najbolje što Hrvatska trenutačno nudi od vaterpola. Kvalitetom, barem na papiru, iskače Jadran koji posjeduje najveću širinu u momčadi te su ove godine najviše uložili u momčad. Imaju velike ambicije ponovo se okititi trofejima, što je opravdano s njihove strane. No tu smo i mi s momčadi koja ove godine još nije ušla u pravu formu, ali i ovo je prilika da je dosegnemo. Kup je sjajno predstavljanje za kompletan hrvatski vaterpolo, tako i ženski. Sve je veći broj djevojaka koje se upisuju na vaterpolo. Primjećujem da raste njihov rast interes prema vaterpolu, što je sjajno. Želim sreću objema ženskim ekipama, neki pobjede bolje – rekao je Vjekoslav Kobešćak, trener Jug Adriatic osiguranja.

– Stanje u momčadi nije sjajno, već dugo vremena smo bez nekih ključnih igrača zbog ozljeda i Korone, no nadam se da je to sada iza nas i da ćemo biti spremni za sve što nas očekuje. U sutrašnjoj utakmici Jadran je favorit iako očekujem motiviran Solaris, s ogromnom željom za ulaskom u finale – najavio je trener Jadrana, Mile Smodlaka.

Vaterpolistice ŽAVK Mladosti svoj su ulazak u finale potvrdile uvjerljivom pobjedom na posljednjem kvalifikacijskom turniru protiv ŽVK Viktorije 17:5, dok su Jadranašice isto tako uvjerljivo svladale POŠK rezultatom 15:8.

– Opasnost prijeti od sestara Butić, njih čak četiri. Naravno, imaju oni još kvalitetnih igračica koje moramo dobro pokriti. No Jadran smo već pobijedili u kvalifikacijama za Kup, jednako kao i prošli tjedan u Dunav ligi. No finale ima svoju težinu, moramo uči potpuno skoncentrirano i motivirano. Svi jedva čekamo nedjelju i da sat otkuca 16:45 – najavila je Mia Šimunić, trenerica ŽAVK Mladosti, a nadovezala se i jedna od ključnih igračica kluba, Emmi Miljković rekavši: – Ovim putem pozivam sve ljubitelje ženskog vaterpola da nam se u nedjelju priključe na bazenima Mladost.

Ivana Janković

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja