Punčec Open 2018.

ŽMAK I WURTH OSVOJILI PUNČEC OPEN

Seniorski turnir u organizaciji TK Franjo Punčec u Čakovcu ima dugu tradiciju. Jedan od najznačajnijih hrvatskih turnira za seniore ni ove godine nije bio dio Futures serijala Međunarodne teniske federacije (ITF-a), ali je svejedno u Čakovec privukao ponajblje hrvatske tenisača i tenisačica. Za ovogodišnji turnir koji je imao nagradni fond od 20.000 kuna i održavao se pod pokroviteljstvom Grada Čakovca vladao je veliki interes te je stiglo 38 tenisača i 16 tenisačica iz Hrvatske i inozemstva.

U konkurenciji seniora slavio je Deni Žmak (ATP 1346) član TK Ogulin, drugi nositelj i prošlogodišnji pobjednik ovog turnira. Finalni susret protiv prvog nositelja na turniru Franje Raspudića (TK Top spin) 719. igrača s ATP ljestvice dobio je bez borbe, zbog ozljede Raspudića.

U konkurenciji seniorki turnir je uvjerljivo osvojila juniorska prvakinja Hrvatske do 16 godina Zagrepčanka Tara Wurth, članica I Teama. U finalnom susretu pobijedila je Katarinu Duić Plumtree (TK Dalmacijacement) rezultatom 61 61.

Muške parove osvojili su Franjo Raspudić i Deni Žmak koji su u finalnom susretu pobijedili Matea Bubala i Dragana Grahovca rezultatom 62 61.

Nika Svetec (TK Varteks) i Tara Wurth (I Team) pobjednice su turnira ženskih parova. U finalnom susretu bile su bolje od Katarine Duić Plumtree i Lucije Faj (TK Olimpija) rezultatom 75 61.

Uz profesionalni turnir za seniore na terenima kluba održana su i brojna popratna događanja. U četvrtak je na rasporedu bio Tenis garden party, druženje članova kluba i njihovih gostiju uz živu glazbu. U subotu je održan Kids day – turnir za djecu do 8 i 10 godina starosti.

Rezultati:

seniori polufinale: Raspudić Franjo – Kostić Ferček Max 75 64, Žmak Deni – Topić Joško 63 64

seniori finale: Žmak – Raspudić w.o.

Seniori finale parova: Raspudić Franjo / Deni Žmak – Bubalo Mateo / Grahovac Dragan 62 61

seniorke polufinale: Duić Plumtree Katarina – Mukić Ana 62 62, Wurth Tara – Marić Greta 60 63

seniorke finale: Wurth – Duić Plumtree 61 61

seniorke finale parova: Svetec Nika / Wurth Tara – Duić Plumtree Katarina – Faj Lucija 75 61

(Bojan Ružić)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*