Međimurje Press
Sport+

Putevima rimskih legionara -1. trail Aquae Iasae MMXXII

U nedjelju, 26.06.2022. u suradnji s TZ Varaždinske Toplice, a pod pokroviteljstvom grada Varaždinske Toplice organiziran je 1. trail Aquae Iasae MMXXII – Putevima rimskih legionara. Jedna nova utrka sa temom Rima koja će od iduće godine vjerojatno biti u drugom terminu početkom 6. mjeseca u sklopu Aquafesta. Sam početak utrke zaista je bio specifičan jer su nimfe u pratnji rimskih vojnika donijele plamen na trg uz kojeg je simbolično gradonačelnica grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković proglasila utrke otvorenim i samim tim činom dala znak za početak utrke. Reklo bi se ukratko – povijest za povijest.

Jučer nas je i izrazito toplo i sunčano vrijemo grijalo pa nikome nije bilo lako, pogotovo trkačima koji su morali pratiti puteve rimskih legionara na dionicama od 4 km – Centurija, 8,7 km – Kohorta i 19,6 km – Legija. Za trkače smo zato pripremili bogate okrijepe na stazi, a svi ostali smo se nekako snašli i hladili na vrućem glavnom gradskom trgu. Ukupno je u sve tri utrke nastupilo i uspješno završilo utrke 197 natjecatelja. Za 1. izdanje utrke sasvim solidna brojka koja će vjerojatno iduće godine biti još i veća. Pa krenimo onda redom i istaknimo pobjednike navedenih utrka.

Pobjede “legionara” Andreja Hladnika i Marine Godinić na 19,6 km

Legija – 19,6 km

  1. Andrej Hladnik (AK Varaždin) – 1:30:15
  2. Josip Mijaković (BK Maraton Beciklin) – 1:38:21
  3. Simon Malek Kuzmič (AK Varaždin) – 1:47:00
  1. Marina Godinić (AK Varaždin) – 2:04:20
  2. Kristina Tenšek (AK Zaprešić) – 2:12:24
  3. Dijana Terzić (AK Varaždin) – 2:14:58

Kohorta – 8,7 km

  1. Ivan Maltar (ŠD Remetinec) – 42:27
  2. Mario Martinčić (IND) – 43:46
  3. Vladimir Slunjski (AK Varaždin) – 44:40
  1. Ivana Bunić (AK Varaždin) – 1:00:01
  2. Lana Pečnik (MK Velika Gorica) – 1:01:12
  3. Marija Lang Turkalj (AK Maratonjare Kutina) – 1:02:46

Centurija – 4 km

  1. Saša Horvat (AK Međimurje) – 16:52
  2. Dinko Solić (AK Varaždin) – 17:36
  3. Miroslav Horvat (PG Geler) – 18:35
  1. Ivana Zeljko (AK Međimurje) – 20:11
  2. Ana Goričanec (AK Varaždin) – 21:16
  3. Anica Lacković (AK Varaždin) – 22:21

Velika čestitka svim našima koji su bili na postolju – Dinko, Ana, Anica, Vladek, Simon, Dijana, a pogotovo Andreju i Marini koji su se najviše namučili, ali i uvjerljivo pobijedili u utrci Legija (19,6 km). Bravo i za sve ostale naše koji su uspješno završili utrku, a naravno da čestitka ide i svim ostalim trkačima koji su jučer trčali s nama u Varaždinskim Toplicama.

Na svečanom činu proglašenja pobjednika najviše “posla” je imala gradonačelnica Dragica Ratković koja nam je pomagala oko dodjele plaketa i prigodnih nagrada sponzora te joj se i ovim putem zahvaljujemo. Posebno hvala i voditeljici TZ Varaždinske Toplice Lani Husnjak koja je od samog početka bila maksimalno angažirana oko organizacije utrke te je svojim pozitivnim stavom pridonijela da sve protekne u najboljem redu. Još jednom veliko hvala Gradu Varaždinske Toplice na maksimalnoj podršci oko utrke, TZ Varaždinske Toplice te sponzorima: Konto d.o.o.PanStudenaFarmexKamini LipićBernarda restoranDAFAuto&lakiranje ŠtrigaStolarija i pilana RatkovićZgradarska tehnikaMuraplastKlesarstvo BaranašićJambrošić d.o.o.ZSUG VaraždinPU Novi MarofDVD Varaždinske Toplice. Hvala DJ-u Cromada na odličnoj atmosferi i svim volonterima koji su jučer pomagali oko utrke, bilo na cesti ili na okrijepama u šumi ili na samom cilju.

I na samom kraju posebno hvala svim kostimiranim legionarima i nimfama kojima nije bilo lako na ovoj vrućini te jedinstvenom voditelju, “caru” Zvonku. Nadam se da će ova utrka mnogima ostati u lijepom sjećanju i da se vidimo na drugom izdanju utrke Putevima rimskih legionara iduće godine početkom 6. mjeseca.

 

AK Varaždin

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja