Međimurje Press
Sport+

Rukometni vikend izvještaj!

Vikend za nama donio je nastupe tri selekcije MRK Čakovec. Prva ekipa snage je odmjerila sa RK Prelog, generacija U-17 sa GRK Varaždin i RK Ivančica, sa kojima je snage odmjerila i naša generacija U-13.

POBJEDA SENIORA U LOKALNOM DERBIJU

Seniora kluba upisali su petu pobjedu u prvenstvu protiv ekipe iz Preloga rezultatom 36:35 (18:15)

Domaćini su krenuli u utakmicu odgovorno i polako su gradili svoju prednost da bi u 13 minuti bilo 5 golova prednosti. No ponovno su domaćini igrali toplo-hladno, prvenstveno u obrani, a što su uporni gosti veoma dobro iskoristili i u 20 minuti odveli su utakmicu u neizvjesnost obzirom su stigli na samo 1 gol zaostatka. Nastavila se igra gol za gol da bi ipak od 26 minute domaćini realizirali svoje prigode i na poluvrijeme otišli sa tri gola prednosti.

Početkom drugog poluvremena ponovno dobar ulazak domaćih u utakmicu i prednost pomalo raste, pa tako semafor u 35 minuti pokazuje 7 razlike i u ovom dijelu utakmice držali su domaćini sve konce u svojim rukama te nisu dopuštali iznenađenja. Ovu prednost sačuvali su domaćini sve do 56 minute kada počinje „triler“ te neobjašnjiva i nedopustiva igra domaćih, točnije igrača koji su kod velike prednosti dobili priliku od trenera, a koju ne da nisu iskoristili nego su u samo 4 minute uspjeli primiti 6 pogodaka, a nisu zabili ni jedan, da bi ipak u konačnici 15 sekundi do kraja Ćuk zabio pogodak koji je, kako se pokazalo, presudio u pobjedi.

Potrebno je ponovno pohvaliti mladog Tkaleca koji je bio nerješiva enigma za gostujuću momčad te je ujedno bio najbolji strijelac susreta sa 11 pogodaka.

Bila je ovo važna pobjeda nakon poraza u Zagrebu, a nakon iste i dalje držimo priključak u vrhu tablice sa 3 boda zaostatka za vodećom ekipom iz RK KTC. Slijedeće kolo donosi nam još jednu domaću utakmicu, ovog puta u goste nam dolazi ekipa RK Metalac. Utakmica se igra u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu u subotu, 6. studenog 2021. s početkom u 19:30 sati. ZA ČAKOVEC – SVI !

MRK Čakovec: Marko Tkalec (11), Vedran Škrobar, Mateo Hozajn (4), Marko Antunović (10), Borna Baqtisweiler, Tibor Tkalčec (1), Bruno Varšić, Krešmir Zvonarek, Nikola Vuković (1), Karlo Korent (3), Vito Horvat, Igor Krajner (1), Jura Egon juranić, Erik Horvat, Matej Ćuk (5), i Ante Žibek.  Trener: Vladimir Canjuga

RK Prelog:  Bernard Matijević, Patrik Zrna, Tom Novak (7), Luka Čapalija (5), Noa Hranjec (2), Dario Šestan, Vanja Lončarić, Dominik Mikec (1), Vjeran Toplek (7), Karlo Zadravec (8), Marin Vlašić, Denis Matić (1), Ivan Vidović, Martin Vargek, Leon Horvat i Antonio Bucat (4). Trener: Dubravko Hozjak.

POČETAK NATJECANJA KADETA

Generacija U-17 započela je svoje natjecanje u I. HRL U17 (Regija 5) u kojoj se natječu sa još osam klubova.

Prve utakmice donijele su oglede sa GRK Varaždin i RK Ivančica Ivanec.

Utakmica protiv GRK Varaždin u kojoj smo doživjeli poraz rezultatom 31:28 (14:11) od početka je bila izjednačena, te smo „ganjali“ rezultat i preokret koji se  dogodio u 15 minuti, no to je bilo sve., obzirom smo svega dva puta tijekom utakmice imali prednost od 1 gola. Ekipa Varaždina ponovno se vratila u utakmicu na najbolji mogući način i u jednom trenutku imaju i 6 golova prednosti. Na kraju ipak uspijevamo malo ublažiti poraz i završavamo sa zaostatkom od 3 gola. Utakmicu je ovog puta obilježila slaba igra u obrani.

U drugoj utakmici protiv RK Ivančica Ivanec upisali smo pobjedu rezultatom 26:14 (18:8). Bila je ovo jednosmjerna utakmica od početka. Naši mladići svoju su prednost gradili malo po malo pa tako već na poluvremenu imaju velikih 10 golova prednosti. Ovog puta igrali su kadeti angažiranije u obrani i odgovornije u napadu što se u konačnici i nagradili visokom pobjedom. Tijekom drugog poluvremena prednost je samo rasla te je 5 minuta do kraja bila i 15 golova prednosti, a što je ekipa Ivančice malo ublažila na kraju utakmice trima vezanim golovima i konačni rezultat je 12 golova prednosti za Čakovec.

MRK Čakovec: Martin Simon, Grga Pavlic (7), Nikola Trstenjak, Luka Ude Tkalčec (2), Borna Batisweiler (3), Marko Tkalec (10), Simon Malović (3), Jura Egon Juranić (10), Domagoj Jurisak (6), Jakov Sanjković (5), Jan Sanjković (4), Vito Horvat, Blaž Lukša, Luj Kupec i Alex Solarić (4). Trener: Matija Kraljić

GENERACIJA U-13

Nakon dvije pobjede u prvom krugu natjecanja, sada potpuno druga slika naših mladića. Ostvarili su dva poraza.

U prvoj utakmici doživjeli su naši mladići visok poraz od susjeda iz GRK Varaždin, od čak 16 razlike, rezultatom 37:21 (18:8). Bila je ovo od početka jednosmjerna utakmica obzirom smo odmah primili 5 golova a nismo zabili ni jedan. Početnu prednost mladići iz Varaždina samo su nadograđivali cijeli susret te na kraju sasvim zasluženo, no ipak uz preveliku razliku slavili.

U drugo utakmici, malo bolja i angažiranije igra naših mladića, no svejedno ne dovoljno za ozbiljan rezultat i pobjedu obzirom su nam i mladići iz Ivanca uspjeli zabiti čak 27 pogodaka, a naši svega 18. Dale konačan rezultat glasio je 18:27 (8:16). Dakle samo na početku naši su mladići davali nadu da bi ovo mogla biti malo neizvjesnija utakmica, no kada su u razdoblju od 6 do 10 minute primili 6 golova bilo je jasno u kojem smjeru ide utakmica.

Nakon 4 odigrane utakmice ekipa je na 5 mjestu tablice.

Za MRK Čakovec nastupali su: Martin Petek (1), Ivan Fumić, Karlo Batisweiler (7), Bruno Buvač (1), Fabijan Pergar, Nino Gregurina (17), Sven Bukal (1), Novak Jan Belović (3), Karlo Kivač (2), Luka Škvorc (1), Frane Horvatić (6). Patrik Pintarić, Roko Petrović, Vito Kovač, Luka Jakopić i Domagoj Horvat. Trener: Dario Varga,

Dražen Špoljarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja