Međimurje Press
Sport+

Rusija pobjedom nad Barakudama zauzela prvo mjesto u skupini

U današnjoj utakmici odlučivalo se tko će završiti prvi, a tko drugi u skupini. Hrvatska je izgubila od Rusije rezultatom 13:14 (5:3, 4:4, 4:4, 0:3) te tako zasjela na drugo mjesto u skupini.

 (Photo by Marcel ter Bals/Orange Pictures)

– Osim jednog gorkog okusa, na sreću ova utakmica nema prevelik značaj za daljnji tijek natjecanja. Kako stvari stoje, imat ćemo nešto težeg protivnika u četvrtfinalu, međutim to sve su to nijanse. Ono što nas brine su padovi u našoj igri, teško se prilagođavamo na ovakav kriterij suđenja, no jednostavno se tome moramo prilagoditi kako nas takve situacije ne bi dovodile do stresa u kojem loše reagiramo. Još kada se uz to veže činjenica da propustimo iskoristiti nekoliko stopostotnih prilika dovedemo se u situaciju da dobivenu utakmicu na kraju izgubimo. – rekao je Mile Smodlaka, pomoćni trener reprezentacije.

– Teška utakmica koju smo velikom većinom igrali s igračem manje. Tri četvrtine utakmice kontrolirali smo rezultat i tek u četvrtoj izgubili vodstvo, koje na kraju nismo uspjeli izjednačiti. Nažalost izgubili smo utakmicu koju smo mogli dobiti. No glave gore, koncentrirat ćemo se na sutrašnju utakmicu s Nijemcima i potom suparnike koji nas očekuju u četvrtfinalu. – nadovezao se Luka Lončar, reprezentativac.

 (Photo by Marcel ter Bals/Orange Pictures)

Ovom situacijom Hrvatska je zauzela drugo mjesto u skupini sa šest bodova, dok su Rusi sada na prvoj poziciji sa sedam ostvarenih bodova.
U Ruskom sastavu najviše se istaknuo Kharkov s čak pet ostvarenih zgoditaka, dok je u Hrvatskom sastavu samo jedan manje zabio Fatović.

– Teška utakmica koju smo velikom večinom igrali s igračem manje.

U 19.00 sati odigrat će se i posljednji meč skupine B u kojoj se sastaju Nizozemska i Francuska.
Sutra u 19 sati Barakude ulazu u bazenu s Njemačkom, posljednjom na tablici naše skupine. Dvoboj se kao i do sada može pratiti na drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

Ivana Janković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja