Međimurje Press
Sport+

Šahovski klub “Čakovec” i “Stridon” Štrigova organizirali VIII. otvoreno prvenstvo Čakovca!

Šahovski klub “Stridon” Štrigova i Šahovski klub Čakovec proteklog su vikenda u Srednjoj školi Čakovec bili domaćini VIII. Otvorenog prvenstvo Čakovca u šahu. Natjecanje se odigralo u dvije skupine – seniorski turnir i turnir kadeta do 15 godina, a okupilo je više od 80 igrača iz pet država.

Ovaj pravi šahovski festival na samom je početku pozdravila i otvorila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te uz predsjednika ŠK “Stridon” Ronalda Tomašića i predsjednika ŠK “Čakovec” Stjepana Kanižaja svima poželjela dobrodošlicu na sjever zemlje i puno sreće na čakovečkom prvenstvu.

Tako su nakon cjelodnevnog natjecanja najbolji u A dijelu turnira bili upravo Međimurci. Janko Havaš iz Šahovskog kluba “Mihovljan” uzeo je prvo mjesto, dok su Srđan Vernački i Miklos Nemeth iz štrigovskog kluba uzeli srebro, odnosno broncu. U B turniru kadeta slavio je Mađar Bence Pergel, drugi je bio Daniel Ringbauer iz Austrije, a treća je bila članica ŠK “Samobor” Franka Paulić.

Najuspješniji kadet bio je Bartol Perko (ŠK Stridon, Štrigova), mlađi kadet Max Poljan (ŠK Stridon, Štrigova), a veteran Zlatko Lisjak (ŠD Varaždin). Najuspješniji do 12 godina bio je Bartol Šimunković (ŠK Sveta Nedjelja), do 11 godina Fran Sarač (ŠK Stridon, Štrigova), do 10 Vid Sošić (ŠK Pula), do 9 Andrii Sheyka (ŠD Varaždin), a do 8 Mihael Horvat (ŠK Stridon). Najuspješnija mlada šahistica bila je Vita Čavničar (ŠK Stridon).

Prema riječima organizatori, turniri ovakvog tipa od iznimne su važnosti za šahiste i sve ljubitelje plemenite šahovske vještine iz nekoliko zemalja, a posebnu težinu imaju za domaćine kako se radi o velikoj manifestaciji za Međimurje i Hrvatsku kojoj se svi klubovi rado odazivaju.

Rezultati:

VIII-OPC-2022-

U15-VIII-OPC-2022-U15-

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja