Sambolec u finalu Moskve

Ni na posljednjem velikom ovogodišnjem natjecanju hrvatska gimnastika nije bez zapaženog rezultata. Marko Sambolec plasirao se u finale natjecanja na konju s hvataljkama Voronin kupa u Moskvi.

Mladi član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan osvojio je na današnjim kvalifikacijama 2. mjesto s ocjenom 13.400. 25. međunarodno natjecanje Mihail Voronin kup, koje se od ponedjeljka do petka održava u Moskvi, slovi za neslužbeno svjetsko juniorsko prvenstvo.

Osim najjačih ruskih vježbača u glavnom gradu Rusije natječu se i najbolji juniori Kine, Japana, Uzbekistana, Kazhstana, Bjelorusije i drugih zemalja. Jedini predstavnik Lijepe naše, 18-godišnji Sambolec opravdao je povjerenje trenera Igora Kriajimskog i Maria Vukoje.

Igor Kriajimski je nakon nastupa izjavio kako je Sambolec na svojem posljednjem juniorskom natjecanju odradio solidnu vježbu u kvalifikacijama. “Računamo da će sutra ponoviti današnju izvedbu i plasirati se na postolje” rekao je. Sambolecu je prvo mjestu u kvalifikacijama pobjeglo za samo 0.100 boda. Mario Vukoja je za veliku uzdanicu hrvatske gimnastike na konju s hvataljkama kazao kako redovito dokazuje svoj potencijal na velikim sportskim smotrama. “Ovo finale nam daje podstreka da u budućnosti možemo očekivati velike rezultate od njega” poručio je Vukoja. Sambolec je i prošle godine izborio finale Voronina, tada je sa 17 godina osvojio odlično 6. mjesto.

(t.j.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*