Ponovo se održavaju regijski stolnoteniski turniri

STK Starr kao voditelj Stolnoteniske regije Sjever ponovo organizira regijske turnire za najmlađe stolnotenisače. Uz potporu HSTS-a i HOO-a te Regionalnog stolnoteniskog središta Varaždin cilj je omasovljenje stolnog tenisa i omogućavanje što većeg broja mečeva za mlade stolnotenisače uz što manje financijske izdatke za roditelje.

“Mladi stolnotenisači s područja Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije natjecali su se u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin na 2. Otvorenom regijskom turnir za klince i klinceze i najmlađe kadete i kadetkinje.

Iako rezultati nisu bili u prvom planu slijedi ostvareni poredak nakon natjecanja u pojedinim uzrasnim kategorijama:

Klinceze

1. Katja Žganec (STK MGK Drava Žabnik)
2. Lorena Horvat (STK MGK Drava Žabnik)
3. Leona Pačalat (STK MGK Drava Žabnik)
4. Lucija Topolovec (STK MGK Drava Žabnik)

Klinci

1. David Marčec (STK MGK Drava Žabnik)
2. Matija Volf (STK Putjane)
3. Vito Puklavec (STK Starr)

Najmlađe kadetkinje

1. Lara Pačalat (STK MGK Drava Žabnik)
2. NIka Šaš (STK Koprivnica)
3. Matija Balaić (STK Varaždin)
3. Franka Mesarić (STK Putjane)

Najmlađi kadeti

1. Vito Milak (STK MGK Drava Žabnik)
2. Simon Dvorski (STK Varaždin)
3. Leon Ptiček (STK MGK Drava Žabnik)
3. Mark Marčec (STK MGK Drava Žabnik)

Organizator turnira bio je STK Starr Varaždin, a sve se održavalo pod pokroviteljstvom Hrvatskog stolnoteniskog saveza. Slijedeći, 3. Otvoreni regijski turnir za klince i klinceze i najmlađe kadete i kadetkinje bit će održan 3. prosinca 2017. godine također u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin.

Istog dana održan je i 1. Otvoreni regijski turnir za mlađe kadetkinje, mlađe kadete, juniore, juniorke i ostale uzrasne kategorije. U Stolnotenisku regiju Sjever uključeni su klubovi s područja Međimurske, Varaždinske i Koprvničko-križevačke županije.

Iako niti ovdje rezultati nisu bili u prvom planu slijedi ostvareni poredak nakon natjecanja u pojedinim uzrasnim kategorijama:

Mlađe kadetkinje

1. Bruna Borovec (STK Starr)
2. Stela Šaš (STK Koprvnica)
3. Nela Kovačić (STK Kotoriba)
4. Iva Ptiček (STK Ljubeščica)

Mlađi kadeti

1. Vito Milak (STK MGK Drava Žabnik)
2. Simon Dvorski (STK Varaždin)
3. Filip Puškadija (STK Ljubeščica)
4. Dino Toma (STK Ljubeščica)

Juniori

1. Leon Milak (STK Starr)
2. Jakov Beljan (STK Starr)
3. Robert Borovec (STK Starr)
4. Nino Kukec (STK Starr)

Organizator turnira bio je STK Starr Varaždin. Slijedeći, 2. Otvoreni regijski turnir za mlađe kadetkinje, mlađe kadete, juniore, juniorke i ostale uzrasne kategorije. bit će održan 3. prosinca 2017. godine također u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin.

Ronald Ređep, predsjednik STK Starr i voditelj Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin ovako komentira održavanje 2. Otvorenog regijskog turnira za klince i klinceze i najmlađe kadete i kadetkinje i  1. Otvorenog regijskog  turnira za mlađe kadetkinje, mlađe kadete, juniore, juniorke i ostale uzrasne kategorije, održanog u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin 5. studenog:

– To je hvale vrijedan projekt koji je omogućio djeci da se natječu u svojim regijama. Smanjeni su troškovi nastupa na udaljenim turnirima, a treneri mogu vidjeti napredak svojih igrača i trenutno natjecateljsko stanje. Na temelju takve procjene firme mogu se dalje pripremati za veće državne turnire. Stolnoteniska regija Sjever je sigurno najkvalitetnija u mlađim dobnim skupinama u Hrvatskoj i ovo je dobar poticaj za mlade igrače te one najmlađe koji tek kreću u stolnoteniske vode. Na ovakvim turnirima se nadmeću sa svojim prijateljima i vršnjacima iz ostalih klubova i dobiva se dobar uvid u formu igrača. Mi smo zadovoljni što je u HSTS-u prihvaćen taj prijedlog organizacije regijskih turnira. Roditelji ih mogu pratiti, turniri ne traju dugo i nisu financijski zahtjevni. Zadovoljni smo s formom igrača. Kvaliteta se diže. Igrači koji redovno dolaze u Regionalni stolnoteniski centar Varaždin i treneri koji surađuju s nama su zadovoljni s ostvarenim napretkom. Kroz RSTC pomažemo rad s darovitim igračima, ali i pomažemo i potičemo da se otvaraju nove stolnoteniske škole.

Ovaj projekt osim Hrvatskog stolnoteniskog saveza podržava i Hrvatski olimpijski odbor jer osigurava nesmetan razvoj mladih igrača u njihovim sredinama te ne moraju odlaziti iz svojih matičnih klubova u druge sredine, redovno se školovati ovdje i ne odvajati se od obitelji. Kako je dugi niz godina bio zapostavljen ovakav rad po regijama mi smo zadovoljni s odazivom, Regija se polagano budi. Malo još ima problema u koordinaciji klubova koji nemaju profesionalni natjecateljski kadar  u starijim dobnim skupinama da dođu na ovakve turnire. Danas kroz komunikaciju i druženje, te ostvarene rezultate okupljenih klubova šaljemo im poruku da sljedeći puta svakako dođu. Ovdje se ne gleda prvenstveno rezultat već da se provjeri forma igrača.  Isto tako i da se u komunikaciji s trenerima dogovaraju smjernice za rad. Zato još jednom pozivam sve stolnoteniske klubove i stolnoteniske škole da dođu s djecom s kojom rade bez obzira jesu li registrirana u nacionalnom savezu da igraju i da se druže i da ih sport uveseljava.

(STK Starr)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*