Međimurje Press
Sport+

Sedmi CRO Race počinje 27. rujna u Osijeku!

Sedmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race, koje će biti održano od 27. rujna do 2. listopada, predstavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za medije. Uz organizatore, direktora utrke Vladimira Miholjevića i tehničkog direktora utrke Luku Mišovića, u predstavljanju utrke sudjelovali su i Milan Pavelić, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba i pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, Josip Pavić, posebni savjetnik za sport ministrice turizma i sporta, Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova i Dubravko Šimenc, specijalist koordinator Odjela za strateške marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice. Događanju su prisustvovali i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec te gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić, ujedno i domaćini etapa utrke.

Ovogodišnja će utrka, nikad jača dosad, ugostiti dvadeset svjetskih biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, od kojih će šest biti iz kategorije natjecanja World Teams. CRO Race održat će se na šest etapa na trasi dužoj od 1.000 kilometara diljem Hrvatske pa će tako biciklisti uživati u prirodnim ljepotama već poznatih, ali i nekih novih destinacija. Vozit će sljedećim etapama: 1. Osijek – Ludbreg (223,5 km), 2. Otočac – Zadar (163 km), 3. Sinj – Primošten (157 km), 4. Biograd na Moru – Crikvenica (219 km), 5. Opatija – Rabac/Labin (154 km) i 6. Sveta Nedelja – Zagreb (158 km). Kraj posljednje etape i proglašenje ukupnog pobjednika kao i prošle godine bit će kod Hrvatskog narodnog kazališta na Trgu Republike Hrvatske u Zagrebu.

U ovom je trenutku prijavljeno 140 biciklista koji dolaze s pet kontinenata, a među zvučnim timovima natječu se prva dva u trenutnom svjetskom poretku – Ineos Grenadiers iz Velike Britanije te nizozemski Jumbo – Visma. Ukupno će na utrci sudjelovati i četvorica Hrvata – Fran Miholjević koji je ove godine prešao u Bahrain Victorius, Carlo Jurišević (Ljubljana Gusto Santic), Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic)) i Antonio Barać (Meridiana Kamen Team). Svi će se natjecatelji boriti za crvenu majicu s detaljima prepoznatljivih crveno-bijelih kvadratića koja pripada vodećem biciklistu u ukupnom poretku, a na kraju će biti nagrađeni i najbolji biciklisti po bodovnom poretku i poretku brdskih ciljeva, najbolji mladi vozač do 23 godine te najbolja ekipa.

Organizator je utrke tvrtka Top Sport Events, koja iz godine u godinu ovo događanje pretvara u prepoznatljiv projekt i jača njegovu sportsku poziciju, ali i turistički potencijal koji CRO Race ima. „Iznimno me veseli što svakim svojim izdanjem CRO Race u svakom segmentu napreduje. Ove godine natjecat će se neki od najboljih timova u svjetskom poretku i najzvučnija imena profesionalnog biciklizma. Snažna sportska manifestacija znači i veću prepoznatljivost za drugi dio priče koji se gradi oko CRO Racea od početka – a to je promocija Hrvatske kao poželjne turističke i cikloturističke destinacije. CRO Race jedno je od rijetkih natjecanja koje uključuje sve dijelove Hrvatske, kontinent i primorje, i to ga čini posebnim. Zato zaista zahvaljujem svim partnerima i sponzorima koji su prepoznali ovaj projekt i njegovu vrijednost za svoju zajednicu i skupa s nama okreću pedale i pokreću ovo događanje“, istaknuo je Vladimir Miholjević, direktor utrke CRO Race.

Kao i dosadašnjih godina, utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija, a izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu. Zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O. televizijski signal emitirat će se na šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – u čak 130 zemalja.

Ovogodišnja biciklistička utrka CRO Race ponudit će mnoga uzbuđenja, a jedno je od njih zasigurno i treće izdanje virtualne utrke za djecu, Kids CRO Race koja se organizira s ciljem poticanja što više djece na rekreaciju i sport te stvaranja svijesti o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima. Naglasak se stavlja i na promociju razvoja i poticanja niskougljičnog prometa, održivog i za okoliš neinvazivnog načina kretanja. Kids CRO Race bit će održan sa startom u Osijeku te u gradovima koji su ciljevi etapa – Ludbregu, Zadru, Primoštenu, Crikvenici, Labinu i Zagrebu. Svakog dana proglasit će se najbolji natjecatelji, a najbolji mladi biciklisti u ukupnom poretku bit će proglašeni na završnoj ceremoniji u Zagrebu.

Od prvog izdanja CRO Race podržavaju najviše državne institucije, a tako i ove godine Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb te brojni drugi gradovi i županije koji su domaćini starta i cilja ili prolazni gradovi nekih od ovogodišnjih etapa.

Iris Ivičević

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja