Međimurje Press
Sport+

Seniorskog prvenstva Hrvatske u karateu – Novak i Toličanec brončani!

Odlične vijesti stigle su sa Seniorskog prvenstva Hrvatske u karateu koje je bilo održano u zagrebačkom Sportskom domu Martinovka

Članovi Karate kluba Globus osvojili su dvije bronce koje su kući u Međimurje ponijeli Filip Novak i Kristian Topličanec
Novak je bio treći u kategoriji seniora do 67 kilograma. Do pobjedničkog postolja stigao je nakon tri pobjede i tijesnog poraza u polufinalu. Topličanec pak je u kategoriji do 60 kilograma sa svojih samo 17 godina napravio pravi podvig u konkurenciji seniora. Sve svoje mečeve je odlično odradio te ja sasvim zasluženo uzeo brončanu medalju te samo povećao kolekciju osvojenih odličja.
Treba dodati da je u izboru sportaša Čakovca za 2020. dobio i priznanje za mladog sportaša. Treneri Dejan Slukić i Mladen Vizinger nisu krili oduševljenje. “Kristian je u svom prvom nastupu iznenadio sve osim nas koji poznajemo koji je njegov potencijal. Još od malih nogu je nagoviještao da je spreman za velike stvari, a to sada i pokazuje” poručili su te dodali da je i nešto stariji 23-godišnji Filip također napravio mali podvig.
“Prije samo dva mjeseca je slomio nožni palac te je prekinuo pripreme, ali se u kratkom vremenu oporavio i više nego zasluženo stigao na treću stepenicu pobjedničkog postolja” izjavljuje trenerski duo. Na seniorskom prvenstvu kod žena nastupila je i 17-godišnja Sara Novak koja je također bila jako dobra, ali je ostala bez plasmana i morat će se zadovoljiti stečenim iskustvom. I da priča bude kompletna pobrinuo se i Tomislav Magdalenić čijom sudačkom partiturom su bili zadovoljni svi natjecatelji.
U čakovečkom karate klubu se nadaju kako će se epidemiološke prilike popraviti te da će karate svijet ući u normalan ritam natjecanja kako bi Globusovci i ove sezone mogli potvrditi raskoš talenta u različitim kategorijama.
Tomica Jakopec

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja