Međimurje Press
Sport+

Sinkovići osvojili zlato za Hrvatsku!

Braća Martin i Valent Sinković opravdali su ulogu apsolutnih favorita i osvojili su zlato u dvojcu bez kormilara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sinkovići su pobijedili ostavivši iza sebe na drugom mjestu posadu Rumunjske te na trećem posadu Danske.

Vrijeme pobjednika bilo je 6:15.29, Rumunjska je završila utrku na 6:16.58, a Danska koja je napravila veliko iznenađenje na 6:19.88.

Dominacija braće od početka utrke

Od samog početka utrke Martin i Valent Sinković pokazali su konkurenciji da ih zanima jedino zlato i strahovitim ritmom pomeli su rivale.

Braća Sinković u svom su stilu krenuli jako sa starta i odmah zasjeli na čelo. Nakon 500 metara imali su 1.16 sekundi prednosti ispred drugih Danaca, a više od dvije sekunde od ostale četiri posade. Na polovici utrke Sinkovići su već bili dužinu čamca ispred prvih pratitelja Rumunja i Danaca, a tu su prednost držali sve do posljednjih 200-tinjak metara.

U samoj završnici su se odlični Rumunji Marius Cozmiuc i Ciprian Tudosa uspjeli približiti, ali Sinkovići su odbili taj napad i ciljem prošli sa 1.29 sekundi prednosti. Broncu su osvojili Danci Frederic Vystavel i Joachim Sutton.

Treća je ovo olimpijska medalja za braću Sinković i to u trećoj različitoj disciplini, nakon srebra u četvercu na pariće iz Londona 2012. te zlata u dvojcu na pariće iz Rio de Janeira 2016.

Sinkovićima je ovo treća olimpijska medalja, a druga zlatna. U Londonu 2012. su osvojili srebrnu medalju u četvercu na pariće (s Damirom Martinom i Davidom Šainom), a u Riju 2016. uzeli su zlato u dvojcu na pariće.

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja