Međimurje Press
Sport+

Sinovčić i Ristoski izborili brončane medalje!

Desetog dana natjecanja na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, nastupili su hrvatski paraplivac Dino Sinovčić te paraatleticarka Mikela Ristoski u skoku u dalj.

Sinovčić je osvojio broncu s rezultatom 1:15.74, srebro je osvojio Argentinac Matiasa de Andrade (1:15.40), dok je zlato osvojio Kinez Hongguanga Jia (1:12.72).

Tokio, 03.09.2021 – Dodjela medalja u utrci 100 metara ledno na Paraolimpijskim igrama Tokio 2020. Hrvatski plivac Dino Sinovcic osvojio je broncanu medalju na 100 metara lednim stilom, kategorija S6.
foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

“Ovo je nešto fenomenalno, trenutno nema nitko sretniji od mene. Znam da će mnogi misliti da je to tek bronca, ali treba biti ponosan što sam uopće ovdje. Zatim što sam ušao u finale, a borit se za medalju i osvojiti je iznad toga nema ništa,”- izjavio je Dino nakon otplivane utrke. U Tokio je stigao s titulama aktualnog svjetskog, bivšeg europskog i aktualnog europskog doprvaka.

“Kada se vratim bit će fešta u mom malom mjestu Gradac gdje smo već slavili dva puta kada sam bio europski i svjetski prvak. Sve ih sada pozdravljam, molim te napiši to”-dodao je za zahvalivši se HPOu, klubu, obitelji koji su mu bezuvjetna podrška, roditeljima, prijateljima. “Sada se želim dobro odmoriti, prošla godina je bila udarna. Imao sam preko 160 dana priprema izvan Splita, bez natjecanja. Treba mi malo odmora,” poručio je na kraju.

Njegov trener Slobodan Glavčić nije mogao sakriti emocije. “Iza ove medalje stoji jako puno truda, uloženog rada, prepreka, ali i lijepih stvari. Ovom medaljom smo naplatili sve što smo uložili,”- rekao je Glavčić sa suzama u očima.

Izbornik reprezentacije Igor Berislavić čestitao je Sinovčiću i njegovom treneru na velikim uspjehu. “Čestitam Dini, njegovom trener i cijelom stručnom timu što su izdržali veliki pritisak s kojim su se nosili, pogotovo ovu godinu jer je Dino slovio kao jedan od favorita i s tim se nije lako nositi. Odradio je utrku maestralno i ponos je svih nas,”- kazao je Berislavić.

Nešto kasnije izborena je i peta medalja za Hrvatsku na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u
Tokiju

Tokio, 03.09.2021 – Hrvatska atleticakra Mikela Ristoski osvojila je broncanu medalju u skoku u dalj, kategorija T20, na Paraolimpijskim igrama Tokio 2020.
foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Mikela Ristoski osvojila je brončanu medalju u skoku u dalj u konkurenciji sportaša s intelektualnim poteškoćama. Mikela je ovom medaljom postala prva hrvatska sportašica koja je osvajala medalje na trima Paraolimpijskim igrama u nizu. Prvu medalju na POI je osvojila u Londonu 2012., a potom je uslijedio Rio de Jainero 2016. te u konačnici Tokio 2021.

“Sretna sam osvojenom medaljom, ali ne i sa skokovima. Dugo smo čekali, pa sam se malo ohladila.
Međutim, sretna sam zbog osvojene medalje,”- kazala je Mikela.

Njezin trener je naglasio kako je zadovoljan broncom, ali i da je priželjkivao srebro. “Moramo biti zadovoljni medaljom, premda smo se nadali srebru, kako bi kompletirala sve tri paraolimpijske medalje. Nadam se da ce Mikela i u budućnosti biti konkurentna,” -kazao je Temim, nekadašnji istaknuti atletičar koji je nastupio u skoku u vis na Olimpijskim igrama 1976. godine u Montrealu.
“S njom je milina raditi, ona je izuzetno vrijedna i skromna i ambiciozna djevojka. Mislim da ima ambicija još najmanje do Pariza za tri godine,” -kazao je Temim.

Izbornik Damjan Sedić je dodao kako Ristoski ima izvanrednu karijeru. “Mikela je odlična, super je skakala i samo tri centimetara su nedostajala do srebra. Do zlata realno nije mogla. Ona ima izvanrednu karijeru i nadam se da ce trajati još barem do Pariza,”- rekao je Sedić za kraj.

Tokio, 03.09.2021 – Dodjela medalja u utrci 100 metara ledno na Paraolimpijskim igrama Tokio 2020. Hrvatski plivac Dino Sinovcic osvojio je broncanu medalju na 100 metara lednim stilom, kategorija S6.
foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Najava natjecanja za 11. dan na POI Tokio

Jedanaesti dana, 04.09.2021., u subotu na Paraolimpijskim igrama u Tokiju hrvatski predstavnici
nastupit ce u parastreljaštvu, parataekwondou i paraatletici.
Prvi na redu koji nastupa taj dan u 2.30 h po našem vremenu je parastreljaš Damir Bošnjak koji do
sada u prva dva nastupa u disciplinama pištolj 10m i 25m nije uspio izboriti prolaz u finale, no
možda mu u trecoj disciplini pištolj 50m to po(e za rukom.
Sutra ce biti i premjeran nastup parataekwondoista Ivana Mikulića i to najprije u 3.00h, a potom u
10.00h ukoliko prođe u finale.
Nastup u paraatletici, u kojem ce nas predstavljati Deni Cerni, Vladimir Gašpar i Zoran Talić, bit će u
12.00h po našem vremenu i to Černi u bacanju kugle, Gašpar u bacanju koplja te Talić u disciplini
skok u dalj kategorije T20.

RASPORED:

DAMIR BOŠNJAK, streljaštvo P4, pištolj 50m- 2.30-8.45h
IVAN MIKULIC, parataekwondo, muški K44+75kg- 3.00-8.00h
IVAN MIKULIC, parataekwondo, muški K44+75kg (finale)- 10.00-15.00h
DENI CERNI, kugla, muški F33- finale- 12.00-15.00h
VLADIMIR GAŠPAR, koplje, muški F41- finale- 12.00-15.00h
ZORAN TALIC, skok u dalj, muški T20- finale- 12.00-15.00h

Zoran Pamić, mag. rel. int. et dip.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja