Međimurje Press
Sport+

Sinovčić: Imam veliki motiv za Pariz 2024.

Najbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić (29), koji je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Funchalu na Madeiri, obranio titulu svjetskog prvaka na 100 metara leđno, najavio je kako ima velike ciljeve za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine gdje želi ostvariti bolji rezultat od brončane medalje osvojene na POI u Tokiju prošle godine.

“Imam veliki motiv da na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine budem bolji nego u Tokiju prošle godine, gdje sam osvoji brončanu medalju. U Parizu želim najmanje srebro, a ako osvojim zlatnu medalju nitko neće biti sretniji od mene,” rekao je Sinovčić na konferenciji za novinare u Svečanoj sali SC Gripe.

Podsjetimo Sinovčić je u Funchalu osvojio zlatnu medalju na 100 metara leđno u disciplini S6 obranivši tako zlato osvojeno na SP-u 2019. u Londonu.

“Stvarno mogu biti ponosan na rezultat koji smo postigli moj tim i ja. Kontrolirao sam utrku od početka do kraja, nisam dozvolio konkurentima da ugroze zlate. Bilo je uzbudljivo ljeto jer sam nakon Portugala letio za Sarajevo gdje sam nastupio za hrvatsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu B divizije u košarci u kolicima. Osvojili smo peto mjesto i možemo biti ponosni. Imamo dobar zalog za budućnost,” dodao je mladi Splićanin.

Sinovčić je kazao kako će se dobro pripremiti za iduće SP sljedeće godine u Glasgowu koje će biti i kvalifikacijsko za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine.

“Ako u Glasgowu osvojim zlatnu medalju izravno ću se plasirati na Paraolimpijske igre u Parizu,” objasnio je Sinovčić. Dodao je kako će dati sve od sebe da u Glasgowu po treći put u nizu postane svjetski prvak nakon Londona 2019. i Portugala 2022.

Istaknuo je kako mu je nedavna zlatna medalja na Svjetskom paraplivačkom prvenstvu u Portugalu do sada najteže osvojena, ali i jedna od najdražih.

“Zbog problema u avionskom prijevozu na Madeiru sam došao u dva sata ujutro na dan plivanja i nisam imao niti jedan trening, ali ostao sam mentalno čvrst i obranio sam titulu svjetskog prvaka,” kazao je Sinovčić.

Predsjednik Hrvatskog paraplivačkog saveza Roberto Zidar je naglasio kako se taj savez priprema ulažući u razvoj mladih sportaša koji dolaze.

“Postavili smo sebi za cilj dugotrajno i plansko ulaganje u mlade sportaše,” istaknuo je Zidar dodavši kako Sinovčićevo iskustvo sigurno može pomoći i u radu Hrvatskog paraplivačkog saveza po završetku karijere bude li on to želio.

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja