Međimurje Press
Sport+

SJAJAN POČETAK GODINE ZA MARKA SAMBOLECA

Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan imat će dva predstavnika na prvom ovogodišnjem gimnastičkom natjecanju – Svjetskom kupu u Cottbusu. Uz Filipa Udea pravo da snage odmjeri s najboljima izborio je i Marko Sambolec. 21-godišnjak je na jučer održanom kontrolnom treningu u Sportskom centru Lučko u Zagrebu na konju s hvataljkama odradio odličnu vježbu i dobio ocjenu 13.966.

Osim što je to bila najbolja ocjena za jednog konjaša na jučerašnjom treningu dovoljna je za A kriterij za njemački Cottbus. Riječ je o vježbi koju je Sambolec mukotrpno brusio tijekom jeseni i zime i svo vrijeme provedeno u čakovečkom Macanovu domu došlo je na naplatu.

„Budući da sam tijekom svih posljednjih dana, uključujući praznike, marljivo trenirao, a nisam bio doma rezultat je vidljiv. Puno mi ovo znači, a posebno što sam odradio vježbu od početka do kraja sa saskokom“ izjavio je odmah po nastupu Sambolec. Početkom sezone zadovoljan je bio i trener Igor Kriajimski: „Sve ide po planu. Marka u sljedeća dva tjedna čekaju kontrolni treninzi za kvalifikacije na Svjetske kupove u Dohi i Bakuu. Vjerujem kako će i na tim nastupima biti na razini zadatka“.

Njegov optimizam dijele i ostali poznavatelji gimnastike jer Marko iz dana u dan potvrđuje kako u GK Marijan Zadravec Macan imamo još jednog dragulja hrvatske i svjetske gimnastike. Čakovečki trener kratko se osvrnuo i na rad Filipa Udea rekavši kako pripreme za nadolazeće ispite uključujući Svjetsko i Europsko prvenstvo idu prema rasporedu.  Svjetski kup u Cottbusu bit će održan od 23. do 26. veljače, a ujedno je i prvi kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo.

Tomica Jakopec

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja