Skupština Zajednice sportskih klubova Grada Čakovca

Svoju redovnu godišnju Skupštinu Zajednica sportskih klubova Grada Čakovca održati će danas u prostorijama Gradskih bazena Čakovec, Športska 2.

Prema izvješću za 2015.g. koje se daje Skupštini na usvajanje, Zajednica je ispunila većinu zacrtanih izvršnih projekata.

Izvršni odbor zajednice radio je u sastavu koji je izabran na skupštini zajednice 2014. godine: Ante Dragić, Miodrag Novosel, Anđelko Crnčec, Mario Vehsterbah, Franjo Nemec, Robert Mikac, Damir Fotak, Ljubica Vrbančić, Dejan Panić, Stjepan Koraj i Bojan Ružić. U 2015. godini održao je 5 sjednica na koje su bili pozivani članovi Nadzornog odbora te održane dvije sjednice Skupštine Zajednice.

Financiranje klubova izvršeno je na osnovu postojećih pravilnika i kriterija ZSU Čakovec: Pravilnik o kriterijima za raspodjelu sredstava koji propisuje – financiranje redovne djelatnosti (natjecanja) – financiranje stručnog rada – financiranje korištenja dvorana, kriterijima  za financiranje na osnovu zamolbi.

Iako su sredstva koja su  primili iz gradskog proračuna bila nešto veća nego prošlih godina, ostali su zakinuti za dvije rate redovne djelatnosti i dvije rate za stručni rad. Raduje činjenica da ove godine sredstva pristižu uglavnom predviđenom dinamikom.

ORGANIZACIJA SPORTSKIH KAMPOVA- u prošloj godini uspješno je provedena. Sportski kampovi grada Čakovca Svaki tjedan sport jedan privukli su više od 400 djece. Organizirano je 19 sportskih kampova. Ukupno je zabilježeno više od 1500 sudjelovanja, a prosječno je svako dijete sudjelovalo u 3 sportska kampa. Posebno raduje činjenica da u ovim kampovima sudjeluju djeca koja se inače ne bave sportskim aktivnostima.

IZBOR SPORTAŠA I EKIPA GODINE- tradicionalni izbor sportaša za 2015. godinu održan je početkom 2016. godine. Tom prigodom zaslužnim klubovima dodjeljivane su plakte za svekoliki doprinos. Sve svečanosti organizirane su uz skromna financijska sredstva, uz prigodan umjetnički program i domjenak, a bile su i dobro medijski popračene.

OSTALE AKTIVNOSTI- trajan problem športa u gradu je problem zdravstvene zaštite sportaša odnosno liječničkih pregleda. S tim u svezi pokrenuta je inicijativa i održano nekoliko sastanaka sa ciljem ustrojavanja sportske ambulante. Ovaj problem potrebno je riješiti zajedno sa strukturama grada i županije. Prošle godine nabavljeno je novo kombi vozilo, sredstvima grada i Hrvatskog olimpijskog odbora čim je olakšan odlazak sportaša na natjecanja. Sačinjen je pravilnik kojim je regulirano pravo na korištenje kombi vozila.  I za ovu godinu planira se nabaviti jedno vozilo.

Treba napomenuti da su članovi izvršnog odbora svoje aktivnosti obavljali volonterski, uz pomoć stručnih službi grada, odnosno gradske uprave s kojima je uspostavljena odlična suradnja. Isto tako, odlična suradnja ostvarena je sa Zajednicom sportskih udruga i saveza Međimurske županije. Zajednica nema profesionalnih djelatnika, a administrativne poslove vode tajnica zajednice i stručne službe gradske uprave.

Zajednica sportskih klubova Grada Čakovca uprihodovala je prošle godine 863.894,79 kn, dok su rashodi 884.399,39.

(mp)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*