Međimurje Press
Sport+

Speedway Grand Prix utrka u Donjem Kraljevcu

Novi sportski spektakl je pred vratima, na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu priprema se nova speedway utrka za Grand Prix koja je dio bogatog programskog sadržaja Dana Međimurske županije, a danas je u Palači turizma u Čakovcu održana konferencija za medije na kojoj je najavljen ovaj sportski spektakl predviđen za 29. travnja.

Priču o spidveju u Međimurju godinama svijetom pronosi obitelj Pavlic koja je iznjedrila dva šampiona ovoga sporta – oca Zvonimira i sina Juricu – a u današnje vrijeme na svom stadionu Milenium domaćini su velikom sportskom događaju koji u naš kraj dovodi ljude iz cijeloga svijeta. Zato je priča o speedway utkrama u Donjem Kraljevcu izniman potencijal i izazov i našim turističkim djelatnicima i promotorima.

Gotovo 7000 navijača iz svih krajeva svijeta učinit će Stadion Milenium centar motociklističkog svijeta na jedan dan

Očekujemo rasprodan stadion, nekih 7000 navijača, od čega više od polovice stranih turista, koji stižu na motociklistički vikend u Međimurje. Kao i u 2022. broj noćenja koje će sportski turisti ostvariti broji se u desecima tisuća, a znamo da je gotovo sav raspoloživ smještaj na potezu od Koprivnice do Sv. Martina popunjen“ rekla je Darija Pavlic, direktorica utrke Tehnix FIM SPEEDWAY Grand Prix of Croatia, ujedno predstavnica FIM-a Svjetske motociklističke federacije, na predstavljanju jedne od najvećih sportskih manifestacija u Hrvatskoj u 2023. „U proteklih 18 godina na Stadionu Milenium organizirali smo velik broj događaja i utrka, a ponosni smo što će ovaj Grand Prix biti naša 71. utrka u međunarodnom sportskom kalendaru FIM-a!“

Kvalitetu domaćina, organizacijske snage i prednosti Hrvatske prepoznao je i novi 10-godišnji partner FIM-a Warner Bros Discovery koji će sliku iz Međimurja plasirati u 56 zemalja svijeta, na svih sedam kontinenata, a prema njihovim statistikama gotovo 10 milijuna ljudi gledalo je utrku prošle godine!

Spidvej utrka za Grand Prix najveći je i najorganiziraniji sportski događaj u Međimurju. Mnogo se kamera usmjeri prema našem Međimurju te snimke obilaze svijet. Utrku prati oko 10 milijuna gledatelja putem TV ekrana, šest i pol tisuća posjetitelja na stadionu u Donjem Kraljevcu što predstavlja obuhvat koji Međimurje pozicionira na svjetsku sportsku kartu i donosi velike benefite turizmu, posredno i gospodarstvu,te Međimurska županija i naša Turistička zajednica daju podršku organizatorima“, naglasio je župan Međimurske županije Matija Posavec te pozvao posjetitelje da krajem travnja budu na stadionu i prate adrenalinsku utrku.

Direktor Turističke zajednice međimurske županije Rudi Grula osvrnuo se na zelenu točku i činjenicu da je Međimurje dobitnik licence „Green Destination“ za 2023. godinu: „Najmanja smo županija u Hrvatskoj, a opet organiziramo događaje svjetskog ranga. I sam speedway posebno naglašava održivost, ekološke i zelene principe na što smo posebno ponosni. Gotovo 30% turističkih dolazaka u Međimurje motivirano je sportom, a nadamo se da će ovakvih projekata biti i više u budućnosti!“

Zvonimir Pavlic, višestruki jugoslavenski prvak, prvak Slovenije i sportska speedway legenda i u 2023. godini odgovoran je za održavanje i pripremu staze i stadiona, baš kao i Jurica Pavlic, europski juniorski seniorski prvak. „Iako se u suštini nije puno promijenilo otkako sam ja posljednji puta vozio speedway, tehnologija unapređuje i speedway. U stazu smo ugradili nove uređaje za mjerenje brzine, u fazi smo implementacije nove, ekološke LED rasvjete, a ono što sa stopostotnom sigurnošću mogu reći je da imamo najbolju stazu u cijelom kalendaru i da će ona spremna dočekati 16 najboljih vozača svijeta koji će se upravo kod nas boriti za titulu svjetskog prvaka!

(MŽ)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja