Međimurje Press
Sport+

Speedway utrka Svjetskog prvenstva: 19. lipnja na stadionu Milenium!

Speedway se vraća u Međimurje i to u subotu 19. lipnja u 19:00 sati utrkom svjetskog prvenstva, točnije Speedway Grand Prix kvalifikacijama! Stadion Milenium u Donjem Kraljevcu dobro je poznato mjesto adrenalina, zabave i nabrijanih ljetnih večeri, stoga smo se potrudili da se niz od sedamnaest godina tradicije speedwaya ne prekine!

Utrka koje u početku trebala biti održana 29. svibnja dobila je novi datum par tjedana kasnije na sam početak ljeta kada ćemo u večernjim satima uživati u vožnjama vozača iz 12 država. Zasad čekamo imena vozača koji će nastupiti, a poznat nam je Slovenac Matej Žagar koji je dva puta zaredom odnio pobjedu u Grand Prix Challengu upravo na ovoj stazi.

Ukupno četiri utrke Grand Prix kvalifikacija voze se na isti dan: Terenzano Italija, Glasgow Škotska, Nagyhalasz Mađarska i stadion Milenium u Donjem Kraljevcu. Iz svake utrke najbolja četvorica vozača kvalificirat će se u SGP Challenge koji se 21. kolovoza održava u slovačkim Žarnovicama. Ukoliko se ne kvalificira nijedan Slovak kroz ove četiri utrke, iz zadnje utrke čiji je domaćin stadion Milenium prolaze samo najbolja trojica.

Ulaznice se prodaju u dvije kategorije: glavna tribina (uz start) po 100 kn te ostale tribine po 80 kn, dok djeca do 12 godina imaju besplatan ulaz. Ulaznice možete nabaviti preko sustava www.entrio.hr ili na dan utrke na ulazu na stadion. S obzirom na epidemiološke uvjete, pazit ćemo na razmak između gledatelja na tribinama, te omogućiti više punktova za dezinfekciju i smanjenje gužvi.

Stadion će biti otvoren za gledatelje tijekom službenog treninga koji počinje u 14 h.

Krešimir Biškup

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja