Športko veselje na bazenima

Peta sportska subota u sklopu serijala Športko bila je razlog dolaska 60-tak mališana i njihovih roditelja na čakovečke Gradske bazene Marija Ružić.

Ove  subote za vrijeme jednog školskog sata petero trenera s vrtićarcima je odradilo vodeni poligon na kojem se puhala loptica, provlačilo kroz obruč i ronilo ispod „zmije“. Za djecu, ali i roditelje Športko sportska subota postala je neizostavni dio rasporeda. Nerijetko izjavljuju kako se kod kuće broje dani kada će stići subota i mogućnost odlaska na serijal Športko.

Osim s plivanjem do sada su se mališani upoznali s tenisom, gimnastikom, atletikom, gimnastikom, a okušali su se i u loptačkim sportovima. Upravo je ta lepeza ponuđenih sportova i mogućnost da se isprobaju glavna nit vodilja. Naime, okušavanjem u bazičnim, ali i nekim drugim sportovima djeca se upoznaju sa određenim sportom i pomaži roditeljima u odabiru kojim će se sportom baviti.

Osim zbog toga, ali i organizacijskih sposobnosti te odlične komunikacije brojni roditelji redovito pohvaljuju organizaciju sportskih Športko subota što je organizatorima iz Udruge za sport djece i mladeži postala rutina jer Športko se održava već 13. godinu za redom.

Kako je rekla tajnik Udruge Tea Kolarić ovom sportskom subotom želi se probuditi interes za plivanje odnosno potaknuti vrtićke polaznike  da se uključe u školu plivanja. Inače, Udruga za sport djece i mladeži  na bazenima organizira školu plivanja za uzrast od 3 do 7 godina. Do kraja serijala moraju se održati još dvije sportske subote nakon čega će biti održano završno druženje na kojem će svi sudionici dobiti medalje i priznanja.

Za tjedan dana na rasporedu je Športko biciklijada, kada će vrtićarci pokazati znanje vožnje na dva, tri ili četiri kotača u prekrasnom ambijentu Perivoja Zrinski.  Okupljenje mladih biciklista je kod novog dječjeg igrališta. Podjela medalja najuspješnijim polaznicima serijala bit će održana u subotu 26. svibnja.

(Tomica Jakopec)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*