Međimurje Press
Sport+

STOLNI TENIS – TOP 12 turniri!

Tradicionalni TOP 12 turniri za svaku od sedam Međimurskih liga “Međimurske novine” odigrali su se ove subote u sedam dvorana diljem Međimurja, od Kotoribe, Donjeg Vidovca, Hodošana, te Belice, Čakovca i Mihovljana.

Odluka od prije koja je na snazi da se turniri ne igraju po završetku natjecanja, nego dva kola prije njegova kraja, pokazala se dobrom, te su se svi turniri osim u petoj ligi gdje je jedan igrač odustao zbog bolesti odigrali sa 12 igrača.

Porastao je interes za igranje, ali je bilo i brojnih izostanka najboljih igrača koji su po pojedinačnom rangu svrtani među 12 najboljih. Tako je u šestoj ligi igralo čak 9 od dvanaest najboljih, u trećoj i četvrtoj 8, prvoj, petoj i sedmoj ligi polovica, tj 6 najboljih, dok u drugoj ligi samo 5 iz prvih 12 najbolje rangiranih.

1.Liga

U dvorani u Mihovljanu subotnjeg popodneva, iako izostancima osakaćena, nije bilo prvog igrača Nine Bujana, Matije Barića i Borisa Preksavca, te prve cure Paule Markati, viđeno je pregršt lijepih poena, napetih mečeva u pet setova i preokreta za pobjedu.

Ulogu favorita opravdao je superligaš Filip Godina, svladavši u finalu odlično raspoloženog kako u organizacijskom smislu domaćina tako i za stolom Nikolu Mikaca i to u pet setova.

Do finala je Filip Godina stigao preko Zorana Vidovića u četvrtfinalu, te klubskog kolege Filipa Panića u polufinalu, dok je Nikola Mikac u četvrfinalu svladao Božidara Krnjoula, u polufinalu je bio bolji u pet setova od Davora Vidovića.

Treće mjesto je osvojio Filip Panić, svladavši u četvrfinalu Eugena Šimona, te za treće mjesto Davora Vidovića, dok je Davor Vidović u četvrtfinalu svladao preokretom Miljenka Vračara.

Poredak:

  1. Filip Godina (MSTC Čakovec)
  2. Nikola Mikac (Mihovljan 3 Primabiro)
  3. Filip Panić (MSTC Čakovec)
  4. Davor Vidović (Hodošan 1)
  5. Miljenko Vračar (USTA Belica 1)
  6. Zoran Vidović (ZEN-Šenkovec 2)
  7. Eugen Šimon (Putjane Brid)
  8. Božidar Krnjoul (ZEN-Šenkovec 2)
  9. Dean Lajtman (Putjane Brid)
  10. Alen Veseli (Nedelišće 1)
  11. Siniša Mesarić (Nedelišće 1)
  12. Lehkec Robert (Putjane Brid)

2.Liga

Druga liga se igrala u Kotoribi kod domaćina Kos-Kotoriba. Uz sjajnu organizaciju, ovdje se najviše osjetio izostanak najboljih iz lige, kojih je bilo samo 5 od prvih dvanaest.

Domaćin Stjepan Vidović se okitio zlatnom medaljom na ovom turniru svladavši u finalu Anju Novak iz ZEN-Šenkovca 3:1. Do finala je došao pobjedom u četvrtfinalu nad Dariom Grdom u tri seta, te u polufinalu nad klubskim kolegom Vinkom Leginom također u tri seta.

Iznenađenje je priredila jedna od tri cura koje su igrale top 12 turnire, Anja Novak, koju je voditelj kao rezervu pozvao na izlet u Kotoribu. Najprije osvojivši skupinu, te nakon toga u četvrtfinalu pobjedom u četiri seta svladala Maria Uršanića, te u polufinalu napucala također u četiri seta Igora Vesenjaka, te je i malo snage falilo za osvajanje prvog mjesta.

U meču za treće mjesto Igor Vesenjak je bio bolji od starog i iskusnog Vinka Legina. Vesenjak je u četvrfinalu svladao Gorana Spahiju dok je Legin u četvrtfinalu bio bolji od Josipa Đurana.

Poredak:

  1. Stjepan Vidović (Kos-Kotoriba 2)
  2. Anja Novak (ZEN-Šenkovec 3)
  3. Igor Vesenjak (Goričan 1)
  4. Vinko Legin (Kos-Kotoriba 2)
  5. Dario Grd (Goričan 1)
  6. Goran Spahija (Čakovec 1)
  7. Josip Đuran (Goričan 1)
  8. Mario Uršanić (Čakovec 1)
  9. Ivica Jakupak (Kos-Kotoriba 3)
  10. Igor Munka (Kos-Kotoriba 3)
  11. Zvonimir Turk (Čakovec 1)
  12. Anđelko Radmanić (Kos-Kotoriba 3)

3.Liga

Tradiocionalno dobar domaćin za treću ligu bila je ekipa ŠŠK ČAK-a iz Čakovca u dvorani II. Osnovne škole Čakovec.

Odličan odaziv u trećoj ligi najboljih kojih je bilo čak 8 i pozvane su četiri rezerve.

Dva najbolja igrača ove sezone koja su u ligi doživjeli samo jedan poraz i to jedan od drugoga susreli su se u finalu.

Dominik Filipašić i Nino Bašek odigrali su fenomenalan meč koji se protegnuo u pet setova. Furiozno je Bašek poveo u finalu 2-0, te je imao sve konce u svojim rukama za pobjedu u trećem setu, međutim uporni Dominik Filipašić se poen po poen uspio vratiti, te na kraju i preokrenuti cijeli meč u svoju korist i osvojiti zlatnu medalju treće lige.

Dominik Filipašić je do finala došao bez izgubljenog seta, svladavši u četvrtfinalu klubskog kolegu Marka Ružića, te u polufinalu Damira Ivanušu u tri seta, dok je Nino Bašek preko Nenada Perka u četvrtfinalu, te Karla Šoltića u polufinalu stigao do finala.

Za treće mjesto klubskih partnera bio je bolji Karlo Šoltić svladavši Damira Ivanušu u četiri seta. Šoltić je u četvrtfinalu bio bolji od Domagoja Turka, dok je Ivanuša u četvrfinalu svladao Jana Zrnu.

  1. Dominik Filipašić (Donji Kraljevec 2)
  2. Nino Bašek (ŠŠK ČAK Čakovec)
  3. Karlo Šoltić (Lopatinec 1)
  4. Damir Ivanuša (Lopatinec 1)
  5. Domagoj Turk (ŠŠK ČAK Čakovec)
  6. Jan Zrna (Hodošan 2)
  7. Marko Ružić (Donji Kraljevec 2)
  8. Nenad Perko (Lopatinec 3)
  9. Vladimir Rapaić (Čakovec 2)
  10. Marijan Čižmešija (Čakovec 2)
  11. Ivan Fileš (ŠŠK ČAK)
  12. Vinko Grgić (ŠŠK ČAK Čakovec)

4.Liga

STK Čakovec je bio domaćih u četvrtoj ligi u dvorani kod NK “Sloge” u Čakovcu. Odaziv od 8 trenutnoplasiranih među dvanaest najboljih u ovoj ligi priredio je pregršt napetih i dobrih mečeva.

Dvojica najbolje plasiranih zasluženo su završili u finalu. Dejan Marčec i Danko Šimon su odigrali finalni meč koji je obilovao dobrim spinovima, štopanjem te neobranjivim poenima, uz glasne aplauze svih sudionika za dobre poene, te je susret na kraju otišao na stranu Dejana Marčeca.

Marčec je do finala stigao pobjedom preko Beličanaca, prvo u četvrfinalu Damira Sečana, dok je u polufinalu svladao Juricu Godinu, dok se Šimon suočio u četvrfinalu sa Josipom Čižmešijom te u polufinalu sa klubskim kolegom Draganom Jelenićem.

Za treće mjesto je Jurica Godina svladao Dragana Jelenića, dok je Godina u četvrfinalu svladao klubskog kolegu Slavka Tratnjaka, a Jelenić je u četvrfinalu bio bolji od Šoltića u pet setova.

  1. Dejan Marčec (Nedelišće 2)
  2. Danko Šimon (Čakovec 3)
  3. Jurica Godina (USTA Belica 2)
  4. Dragan Jelenić (Čakovec 3)
  5. Damir Sečan (USTA Belica 2)
  6. Dražen Šoltić (Putjane 3)
  7. Slavko Tratnjak (USTA Belica 2)
  8. Josip Čižmešija (Čakovec 4)
  9. Josip Šestanj (Kos-Kotoriba 4)
  10. Antun Mustač (Sveta Marija 1)
  11. Vladimir Šestak (Čakovec 4)
  12. Ladislav Varga (Čakovec 3)

5.Liga

Domaćin pete lige bio je STK Donji Vidovec. U dvorani doma kulture Donji Vidovec igralo je 11 igrača, nažalost jedan igrač je odustao zbog bolesti, dok se i desila jedna izmjena također zbog bolesti.

Ulogu favorita opravdao je trenutno prvi igrač lige Patrik Bašnec, kojemu je bio znatno olakšan put do zlatne medalje prijavljivanjem samo 5 igrača od najboljih 12 u ovoj ligi.

Bašnec se u finalu susreo sa domaćim igračem Danijelom Škodom kojeg je glatko svladao u tri seta. Do finala je došao uz samo jedan izgubljeni set, te je u četvrtfinalu Bašnec svladao Mikec Stjepana, te u polufinalu Martinec Nenada. Škoda je u četvrtinalu svladao Pintarić Kristiana, te u polufinalu klubskog kolegu Zorana Matulina.

Za treće mjesto Nenad Marinec je bio bolji od domaćina Zorana Matulina u četiri seta. Martinec je u četvrfinalu svladao Mikulić Stjepana, dok je Matulin bio bolji od klubskog kolege Šajn Dragana.

  1. Patrik Bašnec (Goričan 2)
  2. Danijel Škoda (Donji Vidovec 1)
  3. Nenad Martinec (GSTK Prelog 2)
  4. Zoran Matulin (Donji Vidovec 2)
  5. Stjepan Mikec (HE-DRA 4 Draškovec)
  6. Dragan Šajn (Donji Vidovec 1)
  7. Kristian Pintarić (Mala Subotica 2)
  8. Stjepan Mikulić (Mala Subotica 2)
  9. Ivan Špicar (Kos-Kotoriba 5)
  10. Dragan Rajher (Kos-Kotoriba 5)
  11. Siniša Šlibar (Donji Vidovec 2)

6.Liga

Veseli i dobro raspoloženi domaćin bila je USTA Belica koja je ugostila najbolje igrače šeste lige. Ovdje najbolji ima puni značaj jer od 12 najboljih njih 9 je igralo u Belici.

U finalu su se susreli Filip Blažek i trenutno vodeći igrač šeste lige Nikola Merdanović. Mlađi i sa više kondicije Filip Blažek iznenadio je domaćeg Nikolu Merdanovića te uzeo zlatnu medalju.

Blažek je kao drugoplasirani u grupi u četvrfinalu iznenadio Bojana Jambrovića, te u polufinalu Josipa Filipašića, dok je Merdanović u četvrfinalu bio bolji od Poljak Svena, te je u polufinalu svladao Danijela Kosa.

Za treće mjesto Filipašić Josip je velikom borbom svladao Kos Danijela, te se okitio medaljom. U četvrfinalu je Filipašić svladao Kovačić Alena, dok je Kos bio bolji od domaćeg Danijela Mavrina.

  1. Filip Blažek (Goričan 5)
  2. Nikola Merdanović (USTA Belica 3)
  3. Josip Filipašić (Donji Kraljevec 1)
  4. Danijel Kos (Dragoslavec Breg)
  5. Bojan Jambrović (Dragoslavec Breg)
  6. Danijel Mavrin (USTA Belica 3)
  7. Sven Poljak (Sveta Marija 3)
  8. Alen Kovačić (Lopatinec 4)
  9. Nebojša Novak (Sveta Marija 2)
  10. Branko Vučenik (Sveta Marija 2)
  11. Stjepan Kolarić (USTA Belica 3)
  12. Tihomir Horvat (Donji Kraljevec 1)

7.Liga

Vodeća ekipa sedme lige u dvorani Osnovne Škole Hodošan ugostila je top 12 sedme lige. Malo osakaćena bez polovice najboljih igrača, ali sa puno zanimljivih i napetih mečeva te uz mlade rezerve koje su se odazvale i odigrale ove mečeve.

Bratsko finale je krasilo sedmu ligu, te su iz vodeće momčadi Hodošana i domaći dečki stigli do finala. Rafael i Gabriel Dominik na domaćem terenu uz bodrenje i aplauze svih sudionika za odlične poene odigrali su finale sedme lige, koje je na kraju u četiri seta otišlo na stranu Rafaela.

Rafael Dominik je do finala stigao pobjedom nad Tinom Matićem u četvrtinalu, dok je u polufinalu svladao Ali Avdiju u četiri seta, dok je Gabriel u četvrfinalu bio bolji od Saše Kneklina, te u polufinalu od klubskog kolege Josipa Pintarića.

U borbi za treće mjesto, mlađi Ali Avdija je bio bolji od domaćina Josipa Pintarića. Avdija je u četvrfinalu svladao Hrvoja Kulića, dok je Pintarić u četvrfinalu bio bolji od Nevena Šafarića.

  1. Rafael Dominik (Hodošan 3)
  2. Gabriel Dominik (Hodošan 3)
  3. Ali Avdija (Mihovljan 6)
  4. Josip Pintarić (Hodošan 3)
  5. Neven Šafarić (GSTK Prelog 3)
  6. Tino Matić (GSTK Prelog 3)
  7. Hrvoje Kulić (STK Pribislavec 1367)
  8. Saša Kneklin (STK Pribislavec 1367)
  9. Antonija Matoša (Zasadbreg 3)
  10. Vito Benko (Sveta Marija 4)
  11. Kyara Dunjko (Zasadbreg 3)
  12. Noa Kovačić (Zasadbreg 3)
Denis Tratnjak 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja