Međimurje Press
Sport+

Sutra finale ovosezonske Športko subote!

Iz Udruge za šport djece i mladeži poručuju kako je sve spremno za posljednju ovesezonsku Športko subotu, nakon čega slijedi i podjela medalja za naujspješnije sudionike serijala Športko.

Nakon što su se s upoznali s osnovama loptačkih sportova, gimnastike, atletike, tenisa, vozili se biciklima i zajedno trčali s roditeljima u Perivoju Zrinski brojni vrtićarci sutra će se okušati u plivanju na čakovečkim gradskim bazenima. Glavni cilj serijala Športko je animirati i uključiti što veći broj djece vrtićkog uzrasta i roditelj u sportske aktivnosti. Akciju provode profesori TZK-a, apsolventi Kineziološkog fakulteta i animatori. Športko je namijenjen djeci vrtićke dobi kako bi im se osuvremenila i osigurala kvalitetna provedba tjelesne aktivnosti kao važnog čimbenika održavanja psihofizičke ravnoteže. Serijal Športko 2006. godine proglašen najbolje osmišljenim dječjim sportskim programom u Hrvatskoj. Tijekom proteklih šest subota mališani su marljivo sakupljali naljepnice, a oni koji ih sakupe šest ili na sutrašnjoj završnoj svečanosti dobit će zlatnu medalju.

Djeca koja skupe četiri ili pet naljepnica osvajaju srebrnu, a djeca koja sakupe tri naljepnice oko vrata će primiti brončanu medalju. Svečanost podjela medalja planirana je za 11 sati nakon što vrtićarci odrade program iz plivanja.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja