Međimurje Press
Sport+

Svaki tjedan sport jedan!

Ljetni sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan” ušli su u u drugi tjedan u kojem su na rasporedu kampovi iz nogometa i streličarstva. Već tradicionalno kamp iz nogometa na igralištu Sloge u čakovečkom Pustakovcu provodi NK Sloga.

Voditelj kampa Tihomir Blažeka kazao je da je usprkos situaciji zadovoljan odazivom. “Imamo 40-tak polaznika, ali se nadamo kako će do kraja tjedna to porasti preko 50. Manje je to nego prijašnjih godina, ali pazimo na sve epidemiološke preporuke, mjerimo temperaturu, koristimo dezinfekcijska sredstva i držimo razmak. K tome smo i na svježem zraku pa možemo reći da je naš kamp jako siguran” poručio je Blažeka.

Kamp iz streličarstva tradicionalno se održava na prostoru bivše čakovečke vojarne. Voditelj kampa i ujedno najboljih hrvatski streličar Krešimir Štrukelj, član Streličarskog kluba Katarina Zrinski također potvrđuje da je odaziv manji nego prijašnjih godina. “Mi radimo po dogovorenom i razrađenom planu. Vani smo, slijedimo preporuke i držimo distancu. Dobro je da smo u jeku svih otkazivanja organizirali kampove jer vidimo da djeci treba i sporta, i druženja, ali i boravka na otvorenom” izjavio je Štrukelj. Kampovi iz nogometa i streličarstva se održavaju prijepodne od 9 do 11 sati.

Iz Zajednice sportskih udruga Čakovca, koja je zajedno s Gradom Čakovcem organizator kampova, potvrđuju kako imaju svakodnevne upite o kampovima. “Telefon nije prestajao zvoniti tijekom vikenda. Roditelje zanima hoće li se kampovi nastaviti održavati i jesu li još moguće prijave” rekao je tajnik Zajednice Tomica Jakopec. Kaže kako je odgovor uvijek isti, kampovi se održavaju prema planu, strikno se pridržavaju svih mjera i preporuka, a i upisi su mogući tijekom cijelog ljeta.

Podsjećamo kako kampove djeca iz čakovečkih osnovnih škola plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a za najbolje sportaše, oni koji će imati najveći broj dolazaka na kampove osigurane su i posebne nagrade. Ove godine osnovnoškolci na izbor imaju 24 kampa iz 17 različitih sportova. 

Tomica Jakopec, dipl. novinar

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja