Međimurje Press
Sport+

Svečano otvorenje obnovljenog igrališta u Šenkovcu!

25 godina nakon što je izgrađeno košarkaško igralište u Ulici Ive Lole Ribara u Šenkovcu doživjelo je svoj nužno potreban facelifting.

Naime, sredstvima Međimurske županije i Općine Šenkovec obnovljeno je i sanirano asfaltno igralište i sada zadovoljava FIBA pravila. Uz to podešena je i visina oba koša pa će brojni rekreativci u mnogim sljedećim sezonama uživati u haklanju pod šenkovečkim obručima. Glavni korisnici igrališta su rekreativci okupljeni u Društvo sportske rekreacije „HAKL“ Šenkovec čiji predsjednik Davor Šupljika nije krio oduševljenje završetkom radova. „Igralište se s godinama doslovce istrošilo, vremenski uvjeti dali su svoj obol i obnova je bila nužna. Prvo je Općina Šenkovec zamijenila stare koševe modernima koji su postavljen na konstrukciji jednog stupa, a sada su i završeni radovi na proširenju i navlačenju novog asfalta. Iscrtane su i linije te sada imamo igralište s kojim se možemo ponositi“ izjavio je Šupljika dodavši kako su i članovi udruge pripomogli uređenjem okoliša i sadnjom trave. No, osim haklera, košarkaško, ali i obližnje dječje igralište mjesto je okupljanja brojnih generacija Šenkovčana te je simbol zdravog i sigurnog načina života. Zelena oaza u kojoj nema prometnica i nema automobila jedinstvena je lokacija na kojoj djeca igraju košarku, nogomet, tenis, i uče voziti bicikl, a oni nešto stariji provode svoje slobodno vrijeme. Zbog posebnosti takvog mjesta u DSR „HAKL“ Šenkovec smatraju da obnova igrališta, koja je odrađena u godini kada Međimurje nosi titulu Europska regija sporta, zaslužuje i svečano otvorenje.

„Veseli nas što će igralište otvoriti župan Matija Posavec i načelnik Robert Meglić, a to će onda biti i prilika da se svi naši sumještani podruže“ poručio je Šupljika.

Svečano otvorenje zakazano je u subotu 1. listopada u 17,30, a hakleri i Općina Šenkovec su se potrudili da bude i veselo. Za najmlađe će tu biti dvorac na napuhavanje, a svi će moći uživati u besplatnoj hrani i piću, kao i zanimljivom glazbenom programu.

bnova košarkaškog igrališta u Šenkovcu i rukometnog igrališta u Knezovcu vrijedna je 212.000 kuna, a sufinancirale su ga u omjeru pola – pola, Međimurska županija i Općina Šenkovec. Otvorenje rukometnog igrališta u Knezovcu planirao je krajem listopada.

ZAJEDNICA SPORTOVA

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja