Svečano otvoreno jubilarno peto izdanje Youth Movement Power

Pred brojnim uzvanicima iz zemlje i inozemstva jučer je u Sportskom centru Valbruna u Rovinju svečano otvoren međunarodni dječji sportski turnir Croatia Trophy, kao osnovna sastavnica jubilarnog petog izdanja projekta Youth Movement Piower / Snaga djece u pokretu

Turnir su otvorili Gradonačelnik Rovinja, dr Marko Paliaga, predsjednik RK Rovinj Alen Jašarević te proslavljeni rukometni reprezentativac Mirza Džomba, koji je ujedno i ambasador projekta. Uz defile svih ekipa pod vodstvom rovinjskih mažoretkinja, nastupili su i polaznici glazbene škole Rovinj Music Lab.

Najveći je to događaj te vrste na ovim prostorima, koji  tijekom četiri dana natjecanja – u Rovinju, Poreču i Puli – okuplja gotovo tri tisuće natjecatelja u dobi od 9 do 17 godina. Stotinu i dvadeset dječjih nogometnih i rukometnih ekipa ove je godine došlo iz sedam zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Italije, Njemačke, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

U suradnji sa Zakladom Mateo Kovačić, projekt u svom ovogodišnjem izdanju otvara potpuno novu dimenziju društvene odgovornosti . Ovogodišnji turnir uključuje i sudjelovanje klubova djece s teškoćama u razvoju : Handball Specials (Beč, Austrija),  Handball Specials (Vorarlberg, Austrija) ,  Škola nogometa Respekt iz BiH te Škola za odgoj i obrazovanje iz Pule, koji su odigrali prijateljske utakmice već prvog dana odvijanja turnira.

Socijalizacija djece s poteškoćama u razvoju iz cijele Europe i njihova cjelovita integracija u društvo, kao temeljni ciljevi projekta bili su i okvir  simpozija održanog pod nazivom: „Integriranje djece s teškoćama u razvoju u sport te uloga roditelja, odgojitelja, trenera i stručnih suradnika“. Pozornost slušača i konstruktivnu diskusiju potaknula su izlaganja prof.  Višnje Popović,  ravnateljice Škole za odgoj i obrazovanje –Pula i prof.  Borivoja Gačeše, trenera i direktora rukometnog kluba za djecu s teškoćama u razvoju Handball Specials Wien iz Austrije.

Zaključeno je kako sportaši  s intelektualnim teškoćama sudjelovanjem u sportskim natjecanjima stječu veće samopouzdanje i bolju sliku o sebi,  razvijaju hrabrost i entuzijazam, te motoričku i opću inteligenciju.

Ovom važnom međunarodnom dječjem sportskom projektu potporu su pružili Zaklada Mateo Kovačić, HEP, INA, Maistra, Croatia osiguranje, RK Rovinj, Hummel, Jako, JYSK, Eurotrade, Auto Benussi, Health Life Academy, ZAMP, RTL, Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo turizma, Istarska županija, Grad Rovinj, Grad Poreč , Grad Pula te agencija ATI kao tehnički organizator.

/Ideje i sinovi)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*