Međimurje Press
Sport+

Svečarska revijalna utakmica Hrvatska – VK Jadran!

Povodom svečanog obilježavanja 30. godina od međunarodnog priznanja nezavisnosti Hrvatske,  kao i 30. godina od osvajanja naslova prvaka Europe za VK Jadran,što je ujedno bio i prvi upisani uspjeh nekog sporta u povijesti samostalne hrvatske države, sutra će se odigrati revijalna utakmica hrvatske reprezentacije protiv VK Jadrana.

Izravan prijenos bit će na HRT2  u 18:00 sati.

SP Mladost ugostit će tadašnje glavne aktere naslova prvaka – igrače i klupske dužnosnike koji će komentirati i bodriti aktualne jadranaše u utakmici protiv reprezentacije.

– To su zaista bila vremena, kako se kaže, ponosa i slave. U trenucima priznanja neovisnosti Republike Hrvatske te početka agresije na Republiku Hrvatsku, imali smo prigodu boriti se za prvi veliki trofej samostalne Hrvatske. Osvajanje naslova prvaka Europe u kapici splitskog Jadrana bio je pravi pothvat cijelog hrvatskog sporta i vaterpola. Osjetili smo koliko je cijela Hrvatska uz nas te da prati naše uspjehe i rezultate. Istovremeno, bilo je i puno loših vijesti o napadima na naše gradove, ali evo mi smo imali tu privilegiju dati malo svijetla i pozitivnih vijesti ljudima u Hrvatskoj – prisjeća se tadašnji igrač VK Jadrana, a sadašnji izvršni direktor vaterpolskog saveza Perica Bukić.

– U tom trenutku bio je to strašno značajan rezultat za hrvatski sport i hrvatski vaterpolo. Prisjetit ćemo se tog povijesnog događaja i odigrati revijalnu utakmicu koja će ujedno dobro doći igračima i da s  pripreme za ono što je trenutačno najvažnije, a to je utakmica Svjetske lige, odnosno prva službena utakmica nove reprezentacije koje će se odigrati već sljedećeg utorka u Ateni, protiv reprezentacije Grčke. Meni kao izborniku ona će dati određene odgovore. Otegotna okolnost su problemi s COVID-om, igrači koji su van bazena po desetak dana. No, živimo u takvom vremenu. Ne znam kakva je po tom pitanju situacija kod Grka, no mi u Grčku napokon odlazimo kompletni. Na osnovi ove utakmice odraditi ćemo daljnje analize i pripremu za ono što je ove godine najvažnije, a to je Svjetsko prvenstvo u Fukuoki i Europsko prvenstvo u Splitu – zaključio je izbornik reprezentacije Ivica Tucak.

O cijelom događaju, okupljanju reprezentacije i odlasku na prvu utakmicu Svjetske lige ove sezone možete čitati na https://hvs.hr

Ivana Janković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja