Međimurje Press
Sport+

SVJETSKO PRVENSTVO – Skračić korak do finala, Bratanović zauzeo 26. mjesto, Brešković peta!

Jelena Brešković peta na SP-u

Hrvatska džudašica Jelena Brešković osvojila je peto mjesto na IBSA Svjetskom prvenstvu u džudu za slijepe i slabovidne koje se održava u Bakuu.

Brešković je nastup u kategoriji do 57 kilograma otvorila pobjedom protiv Brazilke Corderio Machado, a potom je u 2. kolu bila bolja i od druge nositeljice turnira Kazahstanke Dajane Fedossove.

U polufinalu je izgubila od Ukrajinke Inne Sič, a u borbi za medalju nije išlo protiv Japanke Hirose.

“Bili smo jako blizu medalje, međutim Jelena je svojim nastupom potvrdila svoj visoki status u kategoriji do 57 kilograma i dokazala da može raditi sa najboljim borcima svijeta u svojoj kategoriji. Sa 19 godina, ovim pristupom i radom na treninzima, rezultat neće izostati,” kazao je njezin trener Ante Vladimir Batinić.

Ovo je drugo veliko natjecanje na kojem su nastupili naši paradžudaši nakon EP-a u rujnu u Italiji. Podsjetimo, 19-godišnja Kaštelanka je u Cagliariju osvojila broncu što je bila njezina prva velika seniorska medalja.

U Bakuu je nastupio i 31-godišnji Zagrepčanin Josip Tonžetić u kategoriji do 60 kg. Tonžetić je izgubio u prvom kolu od Iračanina Al-Chaabawija te kasnije nije imao repasažnu borbu.

Ovo SP dio je kvalifikacijskog procesa osvajanja bodova za IBSA džudo Svjetsku rang listi, a temeljem koje se džudaši i džudašice mogu kvalificirati na Paraolimpijske igre u Parizu 2024.

______________________________________________________________________________

Hrvatski parastrijelac Fran Skračić ostao je korak do finala discipline VIS (Visual impaired) 10m puška stojeći na Svjetskom prvenstvu u parastreljaštvu koje se održava u Al Ainu.

Skračić je zauzeo deseto mjesto (485.0), a finale mu je izmaklo za samo dva mjesta. Prve tri serije nisu bile na njegovom nivou, a povratak u posljednje tri nije bio dovoljan za preokret.

Ivica Bratanović je u disciplini R4 (SH2 10m puška) sa 624.8 krugova zauzeo 26. mjesto u konkurenciji 51 natjecatelja.

Na osmom izdanju SP-a u parastreljaštvu ukupno nastupa skoro 300 natjecatelja iz 54 zemlje. To je ujedno treće SP u Aziji nakon Seula (2002) i Cheongjua (2018) i prvo na Bliskom istoku.

Hrvatske boje na SP-u brani petero hrvatskih predstavnika (Fran Skračić, Ruža Markešić, Darko Golubić, Ivica Bratanović i Rudolf Petrović).

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja