Tan Ruiwu stigao u STK Starr

Tan Ruiwu je stigao u Varaždin i trenira s igračima STK Starr. U subotu će nastupiti za STK Starr protiv GSTK Zagreb u 8. kolu HEP Superlige.

Podsjetimo se daje Tan, Kinez s hrvatskom putovnicom osvojio pet europskih medalja za Hrvatsku, a sada će nositi grb grada Varaždina na svojem dresu.
Tan Ruiwu je hrvatski stolnotenisač kineskog porijekla koji pripada najvišem rangu svjetskih stolnoteniskih igrača.

Kao 15-godišnjak osvaja Igre mladih u Moskvi pobijedivši u finalu kasnijeg olimpijskog pobjednika Ryua Seunga Mina. S tadašnjim klubom osvojio je i naslov prvaka Kine, a bio je i juniorski prvak Azije. 2004. godine došao je u Hrvatsku igrati za STK Večernji list i kasnije za STK Dr. Časl. Kasnije je uzeo hrvatsko državljanstvo i za svoju novu domovinu osvojio je pet medalja. Dva osvojena srebra s EP u Beogradu, iz ekipnog dijela te u parovima, u Lisabonu na EP osvojio je zlato u parovima, u Dnaskoj na EP srebro pojedinačno, te ekipnu broncu za Hrvatsku.

– Dolazim na poziv prijatelja Ronalda Ređepa iz STK Starr s kojim sam zajedno igrao u STK Dr. Časl. Trebao sam igrati i prošle godine ali zbog poslova u Kini nisam imao vremena. Ne dolazim iz finacijskih razloga već želim pomoći prijatelju i razvijati zajednički stolni tenis u Varaždinu i okolici, naglasio je Tan koji je nastupio i na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Tan Ruiwu odrađivat će i dio trenerskog posla, posebno onog koji se odnosi na mlade igrače. Tako da će mladi članovi kluba imati priliku razvijati se uz svjetskog igrača i tako napredovati u Varaždinu bez potrebe odlaska u veće stolnoteniske centre.

– Naš je cilj stvoriti uvjete za razvoj mladih igrača u Varaždinu ali i dolazak stranih reprezentacija na sparing i pripreme u Varaždin, podsjetio je Ronald Ređep, predsjednik i igrač STK Starrte dodao kako će sljedeće sezone biti cilj osvajanje hrvatskog prvenstva što bi dodatno trebalo privući sponzore ali i priliku za gospodarsku suradnju Kine i Varaždina. U klubu je ostao i prošlogodišnji prvi reket Zeng Jia, tako da je STK Starr ozbiljno pojačan za sljedeću sezonu i na europskom planu.

(mp)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*