Teniske vijesti

ITF 15.000 TUČEPI

ANTONIA RUŽIĆ ODLIČNA NA SVOM PRVOM PROFI TURNIRU

Šesnaestogodišnja Antonija Ružić (TK Franjo Punčec) zaustavljena je u polufinalu na svojem prvom ITF turniru koji se održao u Tučepima. Profesionalni turnir za ženske tenisačice nagradnog fonda 15 000 USD, jedini je turnir tog tipa u Hrvatskoj.

U prvom kolu naša je tenisačicu svladala Ivu Zelić, također iz Hrvatske sa rezultatom 61 06 60. Od drugog kola, Antonija je nastupila kao jedina hrvatska igračica na turniru. Švicarku Nicole Gadient pobijedila je sa 64 63, dok je u četvrtfinalu bila bolja od Oane Georgeta Simon iz Rumunjske, koju je svladala bez poteškoća, također u dva seta 62 63. Prava drama odvijala se u polufinalu gdje je ipak deblji kraj izvukla slovenska tenisačica Veronika Erjavec. Rezultat 62 46 75 za Antoniju.

Osim izvrsne igre i rezultata u singlu, Antonija je usporedno došla do finala u parovima. Iako obično na turnirima ne nastupa u igri parova, Antonija i njena suigračica Tamara Malešević iz Srbije nadigrale su protivnice u tri teška meča i stigle do finala, gdje su bile poražene od tenisačica iz BiH.

PRVENSTVO HRVATSKE DO 12 GODINA

NOA LEVAK PRVAK HRVATSKE U PAROVIMA

Mladi čakovečki tenisač Noa Levak, član teniskog kluba Franjo Punčec ostvario je odličan rezultat na prvenstvu Hrvatske za dječake do 12 godina, održanom na terenima HATK Mladost u Zagrebu.

Po običaju, Noa je u mečevima protivnicima dozvoljavao tek pokoji osvojeni gem. Tako je u prvom meču Ivana Vigga Fattorinia iz TK Iteam nadigrao sa 60 62, a u drugom kolu Nika Nadalia iz TK Medveščak 61 61. U Četvrtfinalu igrao je protiv imenjaka Noe Pasarića iz TK Vulpes i pobjedio 62 60. Polufinalni meč, koji je u prvom setu izgledao obećavajući za našeg tenisača, ipak je završio u korist drugog nositelja, Antona Stipetića iz TK Ogulin, koji je i osvojio prvenstvo.

U parovima, Noa je slavio sa svojim partnerom, Dujom Markovinom iz TK Split. Momci su sjajnom igrom i kratkim mečevima pokazali da zaslužuju biti prvaci Hrvatske u parovima.

(Bojan Ružić)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*