Teniski kamp

NA KAMPU IZ TENISA 100-TINJAK ŠKOLARACA

Usprkos velikom toplinskom valu, sezoni godišnjih odmora i održavanju Porcijunkulova interes za serijal ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“ ne opada. 15-ti od 22 ovogodišnja ljetna sportska kampa je teniski kojeg od 31. srpnja do 4. kolovoza na teniskim terenima u čakovečkom središtu provodi Teniski klub Franjo Punčec.
Zbog ljetnih vrućina koje ovih dana dosežu maksimum kamp se održava od 8 do 10 sati. Kako je objasnio voditelj kampa Bojan Ružić zbog velikog interesa školaraca mislilo ih se podijeliti u dvije grupe, ali temperature to ne dozvoljavaju. „Imamo puno sudionika i naših osam trenera rade maksimalno opterećeni. Nakon odaziva 100-tinjak djece željeli smo ih podijeliti u dvije grupe, s time da bi mlađi dolazili od 8 do 10, a stariji od 10 do 12, ali vrućine su prevelike. Zbog dobrobiti djece stavili smo ih sve u jednu grupu i to što ranije, a osigurali smo i dovoljne količine osvježavajućeg pića“ izjavio je Ružić.
Govoreći o teniskom kampu rekao je i kako je tjedan dana dovoljno da se nauče osnove. „Naučit će osnovne udarce u tenisu; servis, forhand, backhand i volej. Sve to odradit će kroz interakciju s trenerima i vršnjacima. Naši treneri pripremili su i različite igre kako bi im još dodatno približili bijeli sport“ naglasio je. Ružić je pohvalio ideju sportskih kampova jer u klubu primjećuju porast interesa i novih članova nakon njih. „Riječ je o sportu koji ima dugu tradiciju u Čakovcu, naš klub je jedan od najbolje organiziranih u zemlji, a zbog novih članova ne treba sumnjati u budućnost“ poručio je direktor TK Franjo Punčec.
Organizatori ljetnih sportski kampova “Svaki tjedan sport jedan” su Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca.
Kampove djeca s čakovečkog područja plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.
(Tomica Jakopec)
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Komentiraj

*