Međimurje Press
Sport+

Tesa Balog i Petar Slukić brončani na Prvenstvu Balkana!

Na Prvenstvu Balkana za mlađe uzraste koje se održalo u Baru u Crnoj Gori, nastupilo je 1426 natjecatelja iz 11 država. Natjecatelji iz KK Globus Čakovec-Mala Subotica postigli su odličan uspjeh osvojivši dvije medalje za Hrvatsku reprezentaciju

Tesa Balog osvojila je brončanu medalju u kategoriji djevojčica 10 godina +40kg. Nažalost malo je nedostajalo sreće i iskustva za finale, ali Tesa je odlično odradila u svom premijernom nastupu za reprezentaciju. U kvalifikacijama pobjeđuje predstavnice BIH (6:4), Srbije (6:0) i Turske (4:0), u polufinalu tijesno gubi od predstavnice Rumunjske (2:2, ali je protivnica imala prednost prvog boda), te u borbi za broncu pobjeđuje 1:0 i osvaja medalju.

Petar Slukić osvojio je brončanu medalju u kategoriji dječaka 13 godina -55kg. Odlično je odradio sve mečeve, uključujući i izgubljeno polufinale u kojem nažalost nije bilo sudačke sreće. Petar je u kvalifikacijama prvo nadvisio odličnog Turčina (9:2), zatim predstavnika Crne Gore (8:0) i Makedonije (3:0). U polufinalu nažalost suci nisu bili baš objektivni, te tijesno gubi 2:3. U meću za broncu sigurno pobjeđuje predstavnika Grne Gore sa 3:0. Petru je ovo druga uzastopna medalja sa prvenstva Balkana, gdje je prošlogodišnjem zlatu dodao ovogodišnju broncu.

Nastupili su još Tino Panić i David Bermanec, ali ovaj put nisu imali sportske sreće. Tino u kvalifikacijama gubi od predstavnika Turske (0:1), a David od Makedonca (2:3), te nažalost završavaju svoj nastup u kvalifikacijama.

Natjecatelje je na Prvenstvu Balkana vodio trener Dejan Slukić.

Karate klub Globus

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja