Tin Furdi brončani na Prvenstvu Hrvatske u plivanju

Čakovečki plivački klub završio je 2018. na isti način kako je ona i započela – osvajanjem medalje. Ovog puta čakovečki plivači godinu na izmaku ispratili su na Prvenstvu Hrvatske u 25 metarskom bazenu koje je od 21. do 23. prosinca bilo održano u Rijeci. Na Prvenstvu kojeg organiziraju Hrvatski plivački savez i Savez riječkih plivačkih klubova nastup je izborilo pet plivačica i trojica plivača ČPK-a: Kaja Sabol, Hannah Ereiz, Ema Medved, Gloria Požgaj i Marta Horvat te plivači Antonio Šantek, Tin Furdi i Adam Šinjori. Njih je u grad u Kvarnerskom zaljevu pratio trener Goran Kolarić.

Na Prvenstvu Hrvatske u malim 25 metarskim bazenima nastupilo je ukupno 406 plivača i plivačica iz 36 klubova, koji su otplivali limit za nastup koji je propisao Hrvatski plivački savez. Tri su uzbudljiva dana u jutarnjim kvalifikacijama te finalnim utrkama za mlađe juniore, kao i poslijepodnevna B i A finala ponudila velik broj zanimljivih nadmetanja u iznimno kvalitetnoj konkurenciji. Čakovečki plivači su svojim odličnim nastupima opet dokazali kako Čakovečki plivački klub zaslužuje visoku poziciju u hrvatskom plivanju. To potvrđuje i podatak da od 2010. godine redovito na državnim natjecanjima ČPK-ovci osvajaju medalje. A ovog puta za to se pobrinuo Tin Furdi koji je uzeo broncu na 100m slobodno.

Trener Goran Kolarić bio je jako zadovoljan rezultatom svojih pulena. “Broj plivača na natjecanju pokazuje koliko je teško isplivati limit za plasman, a kolika je onda tek vrijednost medalje na natjecanju. Podatak da je ČPK na natjecanju nastupio sa 4 kadetkinje (Ereiz, Medved, Požgaj i Horvat koja je ulazno godište kadeta) i jednom juniorkom (Kaja Sabol koja nažalost zbog bolesti nije nastupila) te juniorom (Šantek) i dva mlađa juniora (Furdi i Šinjori – ulazno mlađi junior) govori koliko je velik uspjeh osvajanje medalje, te nastup u čak 5 B finala (juniorska finala)” rekao je Kolarić.

Tin Furdi bio je najuspješniji plivač ČPK-a na natjecanju.

  • Brončana medalja u disciplini 100m slobodno – nastup u B finalu
  • 6.mjesto u disciplini 200m slobodno – nastup u B finalu
  • 7.mjesto u disciplini 50m slobodno

Adam Šinjori

  • 8. mjesto u disciplini 200m leptir – nastup u B finalu

Hannah Ereiz

  • 7.mjesto u disciplini 50m leđno – nastup u B finalu
  • 7.mjesto u disciplini 200m leđno – nastup u B finalu
  • 10.mjesto u disciplini 100m leđno

Štefeta 4x50m slobodno (Medved, Ereiz, Požgaj i Horvat) u juniorskoj konkurenciji zauzela je odlično 5.mjesto.

TOMICA JAKOPEC

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*