Međimurje Press
Sport+

Tko su pobjednici drugog rukometnog turnira Pozoj handball cup?

Napetim finalnim utakmicama odigranim u dvorani Graditeljske škole Čakovec u nedjelju, 28. kolovoza, završen je drugi međunarodni rukometni turnir Pozoj handball cup. Na turniru namijenjenom dječacima i djevojčicama od 10 do 17 godina sudjelovalo je 100 ekipa iz Hrvatske i inozemstva, odnosno oko 2.000 mladih rukometaša i rukometašica.

Tijekom četiri dana odigrano je 300 utakmica u šest sportskih objekata u Međimurju – u dvorani Graditeljske škole Čakovec, ATON-u u Nedelišću, dvorani II. osnovne škole Čakovec te onima u sklopu osnovnih škola u Maloj Subotici, Prelogu i Donjem Kraljevcu. Sportska manifestacija – održana u godini u kojoj Međimurska županija obnaša titulu Europske regije sporta – privukla je velik broj navijača i simpatizera koji su s tribina ili putem prijenosa uživo bodrili svoje favorite.

Napeta „borba“ za titulu najboljih

Do naslova pobjednika drugog izdanja međunarodnog rukometnog turnira Pozoj handball cup, u kategoriji dječaka do 11 godina, došli su igrači Rukometnog kluba Petrinja. Muška ekipa Rukometnog kluba Zadar 2013 bila je najbolja u generaciji 2009./2010, dok je u kategoriji petnaestogodišnjaka slavio Muški rukometni klub Sesvete. Zauzevši 4. mjesto u navedenoj dobnoj skupini, igrači Muškog rukometnog kluba Čakovec ujedno su postigli svoj najuspješniji rezultat. U borbi za prvo mjesto među najstarijim igračima, onima 2005./2006. godišta, Rukometni klub Rudar nadigrao je Rukometni klub Rugvicu.

Među najmlađim djevojčicama – u kategoriji 2012./2013. – najuspješnije su bile rukometašice Ženskog rukometnog kluba Sinj koje su u finalu pobijedile domaću ekipu Ženskog rukometnog kluba Zrinski. Sinjanke su kući ponijele još jedno zlato i to među djevojčicama do 12 godina. Medalje zlatnog sjaja zasjale su i oko vrata rukometašica Ženskog rukometnog kluba Lokomotiva uzrasta do 14 godina. U navedenoj kategoriji ekipa Ženskog rukometnog kluba Zrinski osvojila je treće mjesto. Najneizvjesniju, a ujedno i posljednju utakmicu turnira, odigrale su igračice Rukometnog kluba Dugopolje i rukometašice kluba Slovan Duslo Šala iz Slovačke. Nakon izjednačenja i izvođenja sedmeraca do titule najboljih u najstarijoj kategoriji došle su Slovakinje, koje su pobjedu proslavile pjesmom i plesom, što je bila točka na i spektakularne završnice.

Četverodnevna sportska manifestacija u organizaciji Društva sportske rekreacije Sportska subota te partnera – Muškog rukometnog kluba Čakovec i Ženskog rukometnog kluba Zrinski – okončana je svečanom podjelom medalja i fotografiranjem pobjednika, nakon čega je glavni organizator turnira Davor Varga uputio zahvalu svim igračima, igračicama, trenerima i trenericama.

-Drugo izdanje turnira ispunilo je sva naša očekivanja, a nadamo se i vaša. Ponosni smo što je Pozoj handball cup stekao ugled turnira koji svojom kvalitetom može parirati značajnim europskim sportskim manifestacijama. Nadamo se da će turnir iz godine u godinu sve više rasti te postati centralno mjesto okupljanja i druženja mladih rukometaša i rukometašica iz cijele Europe, naglasio je Varga, zahvalivši još jednom i sponzorima koji su pomogli u realizaciji ove sportske priče.

Andreja Šmitran

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja