medjimurjepress@gmail.com

Treća od planirnih 12 aktivnosti „Volonteri u parku“

Subota, 28. travnja od 10:00 do 12:00 sati

u Perivoju Zrinski

Članovi Biciklističkog kluba Puls na izložbenom prostoru promovirat će biciklizam i odgovarati na sve upite građanstva.

Udruga za šport djece i mladeži Čakovec provodit će svoju biciklističku sportsku subotu u sklopu serijala „Športko“. Sudionici Biciklijade, djeca vrtićke dobi, vozit će krug oko Starog grada Zrinskih uz asistenciju roditelja.

Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID u isušenom jezeru podno čakovečkog Starog grada provodit će aktivnost „MURIOD-ov tepih“. Riječ je o igraonici na otvorenom gdje će petero MURID-ovih volontera promovirati važnost igre za učenje i razvoj djeteta, dobrobiti boravka na otvorenom te usvajanje socijalnih vještina kod djeteta povezivanjem kroz igru.

Cilj aktivnosti “Volonteri u parku” je organizirati slobodno vrijeme za djecu i obitelj u parku, poticati usvajanje zdravih stilova života, razvijati prosocijalno ponašenje, njegovati međugeneracijsku suradnju, omogućiti socijalnu integraciju djece s poteškoćama u razvoju, očuvati životnu okolinu.

Aktivnosti organizira Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca u suradnji s ustanovama, institucijama i udrugama s čakovečkog područja koje se žele uključiti u realizicaiju projekta.

Tomica Jakopec

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*