medjimurjepress@gmail.com

Treći tjedan kampova

Trećeg tjedna ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan”

na redu bila ženska košarka, slijede gimnastika i streljaštvo

Završio je treći tjedan ljetnih sportskih kampove koje u Čakovcu već 14. godinu za redom organizira Zajednica sportskih udruga Čakovca.

Ove godine čakovečki školarci mogu sudjelovati na čak njih 24, a trećeg tjedna izbor je bio kamp iz ženske košarke. Iako je bio planiran i kamp iz nogometa, zbog radova na rasvjeti igrališta čakovečke Sloge, mladi nogometaši na svoje će doći od 22. do 26. srpnja na kada je kamp prebačen. Zbog toga je vjerojatno i nekoliko dječaka sudjelovalo na kampu iz ženske košarke kojeg je u dvorani 1. osnovne škole u Čakovcu proveo Ženski košarkaški klub Radost.

Voditelj kampa bio je trener Matija Terek izjavio je kako kampovi daju priliku dječacima i djevojčicama da pobliže upoznaju brojne sportove, pa tako i košarku. “Na kampu iz ženske košarke bilo je 40-tak djevojčica čije reakcije su vrlo pozitivne. Mislim kako je to bila vrlo lijepa prilika da se zaljube u košarku pa tako pozivam sve djevojčice da se pridruže školi košarke koja kreće na jesen u ženskom košarkaškom klubu Radost” izjavio je Terek.

Sljedećeg tjedna na rasporedu su kampovi iz gimnastike i streljaštva. Tradicionalno jedan od posjećenijih kampova je onaj gimnastički koji će se od sutra od 16 sati svakog dana održavati u Macanovom domu. Po prvi put Športsko streljački klub Čakovec organizira kamp iz streljaštva. I za taj kamp termin je poslijepodnevni, svakog dana od 17 sati na čakovečkoj streljani.

Inače, kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove. Pokrovitelj kampova, koji su zamišljeni da pruže školarcima kvalitetno, sportsko i provođenje ljetnih praznika pod stručnim nadzorom je Grad Čakovec. Drugu godinu za redom kvalitetu kampova prepoznao je i Središnji državni ured za šport koji ih sufinancira s 84.750 kuna. 

TOMICA JAKOPEC

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*