Međimurje Press
Sport+

Treći tjedan ljetnih sportskih kampova

KAMPOVI TENIS I STRELJAŠTVO – TREĆI TJEDAN LJETNIH SPORTSKIH KAMPOVA

Nadaleko prepoznatljivi čakovečki Ljetni sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan” kampovima iz tenisa i streljaštva ušli su u treći tjedan. Zajednica sportskih udruga Čakovca zajedno s Teniskim klubom Franjo Punčec i Športsko streljačkim klubom Čakovec za još jedan tjedan ljetnih praznika pripremila je zanimljiv program za osnovnoškolce s čakovečkog područja.

Tako je teniska trenerska ekipa na terenima Franjo Punčec okupila 60-tak mališana. Polaznici teniskog kampa podijeljeni su prema godinama, ali i razini dosadašnjeg teniskog znanja. Treneri poručuju kako su svi polaznici vrlo zadovoljni i da im dvosatni kamp prolazi vrlo brzo jer osim što uče teniske elemente usput se i dobro zabavljaju. Koncept kampa iz tenisa je takav da školarce uči nešto novo, poput osnovnih udaraca u bijelom sportu, ali da su pritom opušteni i veseli. Posebnost kampa iz tenisa je da se održava od 8 do 10 sati kako polaznici ne bi bili izloženi srpanjskim vrućinama.

U poslijepodnevnim pak satima na čakovečkoj streljani mali sportaši uče osnove streljaštva. S obzirom da je riječ o sport koji se odvija u zatvorenom prostoru, ali i činjenicom da polaznici rukuju s zračnom puškom na kampu se primjenjuju posebna pravila. Polaznici su podijeljeni u nekoliko skupina s kojima rade treneri iz Športsko streljačkog kluba Čakovec, i sami vrsni strijelci.

Podsjećamo kako kampove djeca iz čakovečkih osnovnih škola plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a za najbolje sportaše, oni koji će imati najveći broj dolazaka na kampove osigurane su i posebne nagrade. Ove godine osnovnoškolci na izbor imaju 24 kampa iz 17 različitih sportova. 

Tomica Jakopec, dipl. novinar

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja