Međimurje Press
Sport+

TRENERI USPJEH ČAKOVEČKE GIMNASTIKE

Nakon završetka Prvenstva Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici održanog u Osijeku u našem najboljem klubu – Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan iz Čakovca podvučena je crta i napravljen kratki osvrt.

10 osvojenih medalja u svim kategorijama, od najmlađih do seniora, i osvojene i kod djevojaka i mladića razlog su zadovoljstvo u vodstvu klubu. Smotra najboljih u zemlji potvrdila je kako se u dvorani Macanovog doma stvaraju nova gimnastička imena. Marko Sambolec uz svog prijatelja i klupskog kolegu Filipa Udea stasa u svjetskog ozbiljnog vježbača na konju s hvataljkama. Luna Sakač se nakon godinu dana pauze zbog ozljede vratila na pobjedničke staze i na svom prvom seniorskom nastupu ostavila ozbiljan trag osvajanjem bronce na preskoku.

Tu dolaze i novi juniori i juniorke te kadetkinje i kadeti. Predsjednik kluba Željko Jakopec u godini kada klub obilježava 30. godina djelovanja pod nazivom Marijan Zadravec Macan nije krio oduševljenje rezultatom u Osijeku. „Ovo je samo dokaz kontinuiteta. Imamo odličnu atmosferu u klubu, naši treneri rade sjajan posao i kada se pogleda u kakvim uvjetima rade tada osječki nastupi dobivaju još više na značaju“ rekao je reflektirajući se na Macanov dom. Hram čakovečke gimnastike izgrađen je krajem 30-tih godina prošlog stoljeća i već odavno ne zadovoljava moderne zahtjeve ovog bazičnog sporta. „Naša Luna ne može vježbati preskok jer jednostavno nema mjesta za zalet. Što bi tek bilo da može normalno vježbati“ pita se Jakopec, ali najavljuje  stavljanje u funkciju dvorane Učiteljskog fakulteta. Naime, postavljanjem balona na rukometnom igralištu stvorit će se uvjeti za provođenje nastave i treniranje čakovečkih klubova pa će se postojeća dvorana preurediti u gimnastičku. „No, to ne znači da ćemo se odreći Macanovog doma. Previše je tu znoja, krvi i suza proliveno, previše je tu emocija i lijepih sjećanja. Najljepše priče pišu se na težak način, a svaka naša započinje u mjestu kojeg nazivom naš drugi, naš gimnastički dom“ naglasio je Jakopec poručivši kako će se od nove školske godine klupski programi odvijati paralelno u oba objekta. No, ključ uspjeha i dugovječnosti čakovečke gimnastike su ipak ljudi, što predsjednik kluba posebno ističe. „Mi smo više od kluba, mi smo obitelj“, kaže i ističe kako je riječ o trenerima koji su obrazovani i koji osim s natjecateljima uspješno rade i s bazom koju čini više stotina djece.

Rezultate u Osijeku potpisao je trenerski tim: Igor Kriajimski, Tatjana Goverdovskaia, Domagoj Dominić, Marija Zadravec i Matija Novak. U Čakovcu pak s brojnim grupama rade i Marija Jurak Bošnjak, Tanja Mesarić Novak, Roko Sorić, Dora Kapustić, Damir Fotak, Luka Prprović i Emica Vukoja.

Treba dodati da su i čakovečki gimnastički suci Damir Fotak i Domagoj Dominić bez greške odradili sve zadaće, a vrhovni sudac cijelog natjecanja bio je Mario Vukoja. Čakovčani su tako i sudačkim nastupom zaokružili sjajan vikend u Osijeku. No, vremena za uživanje u lovorikama nema previše jer slijede novi izazovi: ovog tjedna Grad na Dravi ugošćuje Svjetski gimnastički kup, a nakon toga u Čakovcu će biti održan tradicionalna Macan kup.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja