Trophy Tour Dinama u Čakovcu

Dinamo nastavlja s turnejom po Hrvatskoj povodom 50. obljetnice osvajanja Kupa velesajamskih gradova. Danas poslijepodne na Trgu Republike druže se s svojim navijačima uz prikazivanje velikog pehara kojeg je nikad ponovljena ekipa osvojila 1967. godine, pod vodstvom Ivice Horvata.

Prije toga u druženju s novinarima u Gradskoj kavani novinarima su se obratili “zlatni dečki”. legende Dinama Branko Gračanin i Marijan Čerček

S puno emocija govorili su o tom velikom uspjehu 06.rujna 1967. koji su ostvarili: Slaven Zambata, Zlatko Škorić, Branko Gračanin, Filip Blašković, Rudolf Belin, Denijal Pirić, Krasnodar Rora, Marijan Čerček, Marijan Brnčić, Mladen Ramljak, Josip Gucmirtl, Stjepan Lamza. Tada je u finalu savladan Leeds United 2:0 i 0:0. Taj uspjeh je ostao duboko urezan u povijesti Dinama pa ga se i dan danas većina rado sjeća. I danas su, dvojica legendarnih nogometaša Dinama naglasili da je tu momčad pravih velemajstora posložio jedan od najboljih europskih trenera svih vremena Branko Zebec.

Priključio im se i Drago Vabec, uz Bogdana i Ladića treći nogometaš iz Međimurja koji je ostavio duboki trag na terenu igrajući na Maksimiru gotovo 11 godina.

Predstavnici Dinama položili su i vijenac ispred Zida poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata iz Međimurja te zapalili svijeće.

(rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*