Međimurje Press
Sport+

U drugom danu turnira Barakude dočekuje domaćin Mađarska

Hrvatska vaterpolska reprezentacija jučer je nakon uzbudljive utakmice i peteraca rezultatom 15-14 izgubila od crnogorske reprezentacije te ih danas u nastavku turnira očekuje domaćin Mađarska. Mađari su u četvrtfinalnom susretu izgubili od prvaka svijeta, Italije također golom razlike, rezultatom 9:8.

– Imali smo dosta prilika, ali smo primili nekoliko golova koji su protivnika stalno vraćali u igru, čak i nakon našeg vodstva od dva razlike. Uslijedili su peterci u kojima sportska sreća ovoga puta nije otišla na našu stranu. Smatra, da će sljedeće dvije utakmice poslužiti kao još bolja priprema pred početak kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre koji nas očekuje u Rotterdamu za manje od mjesec dana. Trebamo poraditi na detaljima koji na kraju i čine razliku. – rekao je Maro Joković.

Kako je i naglašavano, turnir u Debrecenu nije od nikakve rezultatske važnosti za reprezentaciju, već odlična priprema za njihov trenutno jedini fokus, a to je kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Rotterdamu. Isto je potvrdio i Jokovićev suigrač, Loren Fatović, igrač s najviše ostvarenih, čak 6 zgoditaka na jučerašnjoj utakmici:
– Razočaravajuće smo izgubili, unatoč dva gola razlike. U posljednjem napadu kada su oni uveli golmana bili dovoljno skoncentrirani i ušli smo u peterce. No, svo zlo u tome, nama je ovaj turnir priprema za kvalifikacije za Olimpijske igre gdje planiramo biti najbolji. Mislim da moramo izvući pouke iz ove utakmice, ispraviti sve greške i nastaviti bolje igrati. Sutra nas očekuje teška utakmica, nadam se da ćemo se nakon ovog poraza vratiti s pobjedom i pokazati da imamo i karakter i kvalitetu. – zaključio je Loren.

Hrvatska ulazi u bazen s Mađarskom u 20:00 sati s izravnim tv prijenosom na Planet sport 1 programu.

Ivana Janković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja