Uspješan nastup karatista Šenkovca

CROATIA OPEN

U vremenu od 28. do 30. rujna 2018. godine u Rijeci je održan Croatia open u karateu koji je ove godine okupio rekordnih 1906 natjecatelja iz 255 klubova i 25 država. Ujedno je to bilo i prvo bodovno natjecanje za kadete, juniore i mlađe seniore koji pokušavaju izboriti nastup kao hrvatski predstavnici na prvenstvu Europe u Danskom Aalborgu u veljači 2019. godine.

Karatisti Karate centra Šenkovec nastupili su u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji s muškom i ženskom ekipom te pojedinačno,a Sabina Petković nastupila je i kao članica seniorske nacionalne ekipe koja za mjesec dana nastupa na prvenstvu svijeta u Madridu.

U konkurenciji kadetkinja pojedinačno u katama nastupile su Stela Horvat i Inga Grgić. To je bila i najbrojnija kategorija s 57 prijavljenih natjecatelja.

Stela je odradila jedno od svojih najboljih natjecanja i glatko prošla prva dva kola . U drugom meču pobijedila je i europsku kadetsku viceprvakinju iz Slovačke odličnom izvedbom kate Unsu. Nažalost u trećem kolu se sreće s klupskom kolegicom Ingom koju nije uspjela pobijediti. Inga se cijelo natjecanje trudila naći pravu formu ,ali je u četvrtfinalu s tijesnih 2 : 3 izgubila od kasnije pobjednice iz Mađarske. Kroz repasažne mečeve uspjela je osvojiti 3.mjesto i tako ostati u utrci za pojedinačni plasman na europsko prvenstvo.

Sabina Petković je u konkurenciji juniorki imala više od 40 konkurentica. Nakon pet odrađenih mečeva Sabina je uknjižila četiri pobjede i jedan poraz što je bilo dovoljno za 3. mjesto i trenutno je velikih 6 bodova prednosti ispred konkurencije u svojoj kategoriji za plasman na europsko prvenstvo.

U konkurenciji kadeta pojedinačno nastupili su : Roko Štokić , Goran Mihalković i Filip Balent. Pojedinačno nažalost nisu uspjeli proći kvalifikacijski dio , ali su zato zablistali u ekipnoj konkurenciji juniora. Od ukupno 9 prijavljenih ekipa u prvom meču su pobijedili ekipu Poljske izvedbom majstorske kate Unsu. U polufinalnom meču gube od iskusnije ekipe iz Slovenije,a u meču za treće mjesto sa 5 : 0 pobjeđuju ekipu karate kluba Vukovar 91. i u svom premijernom nastupu na ovom natjecanju osvajaju toliko željeno 3. mjesto.

U ekipnoj konkurenciji juniorki nastupilo je 8 , uglavnom reprezentativnih, ekipa. Stela Horvat , Inga Grgić i Sabina Petković u prvom meču s 5 : 0 pobjeđuju ekipu Češke. U polufinalu s rezultatom 2 : 3 gube od ekipe Italije , a u meču za treće mjesto sa 5 : 0 pobjeđuju Slovačku ekipu.

Ovim plasmanom i trenutnom formom smo zadovoljni i gotovo sigurni putnici na europsko prvenstvo, ali zbog Sabininog angažmana sa seniorskom ekipom pravi posao tempiranja forme za veljaču 2019. nas tek očekuje.

I sa seniorkama je Sabina stigla do srebrne medalje izgubivši finale od iskusne ekipe Srbije.

S ukupno četiri bronce ostvarili smo dio svojih ciljeva i nastavak realizacije naših planova je već slijedeći vikend na bodovnom turniru „Trofej Beograda“.

Ekipu Karate centra Šenkovec na natjecanju je vodio trener Tihomir Grgić.

(Dejan Mihalković)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*