Uspješno organiziran Međunarodni biciklistički kamp u sklopu projekta HAPPY BIKE

Podjelom priznanja i zahvalnica završio je Međunarodni biciklistički kamp u Prelogu. Kamp je održan, od utorka 28.8. do četvrtka 30.8., u prostorima Sportsko rekreacijskog centra DG Sport u Prelogu

Veliki broj polaznika kampa učilo je vještine vožnje na biciklističkim poligonima, slušalo predavanje kontakt policajca o sigurnoj vožnji te su sa kontakt policajcem prošli ulicama Grada Preloga. Polaznici kampa obišli su Grad Prelog, obale rijeke Drave, posjetili OPG Zadravec u Oporovcu, slušali predavanja o biciklizmu, upoznali pravu XC Berek stazu u blizini Preloga. Za kraj kampa bio je pripremljen pravi kviz znanja te završno testiranje sposobnosti na poligonu. Ovaj je kamp održan kao dio projekta HAPPY BIKE, ,,Unlimited bicycle experience along the Mura and Drava rivers”.

HAPPY BIKE je projekt Europske unije koji je odobren za financiranje u okvirima Interrreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. Partneri u ovom projektu su gradovi Letenye, Prelog, Ludbreg, te Županijska uprava za ceste Varaždin. Ukupni budžet projekta je 1.019.155,50 €, a ukupni budžet Grada Preloga 279.255,00 €. Područja uključena u projekt Happy Bike su: Županija Zala, Međimurska i Varaždinska županija. U tri dana sudjelovala su i brojna djeca iz Preloga, ali i iz Letenyea, iz susjedne Mađarske te s područja Ludbrega.

I organizacijom ovakvog kampa polažu se temelji za stvaranje dugoročne biciklističke kulture na obje strane, mađarske i hrvatske, granice. Rad kampa pomogli su Biciklistički klub Prelog, Udruga Laganini Prelog, djelatnici Policijske postaje Prelog, vrijedni djelatnici DG Sporta, sa sportskim voditeljem Vladimirom Belićem, a priznanja su posijelili i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek te predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa.

(ž)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*