Uspješno održan UniSport Play studenata u Varaždinu

U Varaždinu su završena studentska sportska kvalifikacijska natjecanja u sklopu UniSport Play natjecanja. Tijekom četiri dana oko 300 studenata i studentica iz 17 hrvatskih sveučilišta, veleučilišta i drugih visokoškolskih ustanova natjecalo se u pet sportova kako bi izborili nastup na državnom natjecanju UniSport Finalsima

U Varaždinu su nastupili studenti i studentice iz Sveučilišta u Dubrovniku, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Osijeku, Veleučilišta u Karlovcu, VERN-a, Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Veleučilišta u Vukovaru, Sveučilišta Sjever, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Puli, Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, Veleučilišta u Požegi, Međimurskog veleučilišta, Veleučilišta u Karlovcu i Veleučilišta u Gospiću. Natjecali su se u u stolnom tenisu, šahu, tenisu, odbojci i futsalu.

U šahu, u muškoj konkurenciji se na državno natjecanje plasirala, kao najbolja ekipa Sveučilišta u Osijeku, zatim Sveučilišta u Rijeci, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Sveučilište u Zadru. Najbolje šahistkinje bile su iz Sveučilišta u Osijeku, zatim Sveučilišta u Zadru, Tehničkog veleučilišta iz Zagreba, Veleučilišta Vukovar. U obje konkurencije natjecala se i ekipa Sveučilišta Sjever ali se nisu uspjeli kvalificirati na državno natjecanje.

U tenisu u muškoj konkurenciji prva je bila ekipa Sveučilišta u Zagrebu, zatim Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Sveučilišta Osijek i Sveučilišta u Rijeci. U ženskoj konkurenciji prva je bila ekipa Sveučilišta u Rijeci, zatim Tehničkog veleučilišta iz Zagreba, Sveučilišta u Zadru i Veleučilišta u Požegi.

U stolnom tenisu, u muškoj konkurenciji prva je bila ekipa Sveučilišta u Rijeci, zatim Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Dubrovniku i Sveučilišta u Zadru. U ženskoj konkurenciji prva je bila ekipa Sveučilišta u Zadru, zatim Sveučilišta u Osijeku, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Sjever.

U odbojci su se natjecale samo studentice, a najbolji rezultat ostvarila je ekipa iz Sveučilišta u Zadru, Veleučilišta u Vukovaru, Zagrebačke škole ekonomije i managmenta te Veleučilište iz Požege.

U futsalu je u sklopu UniSport Play natjecanja održana završnica UniSport Kupa. Prvo mjesto osvojila je ekipa Veleučilišta u Karlovcu, druga je bila ekipa Veleučilišta iz Slavonskog Broda, treća Sveučilišta u Zadru, zatim slijede ekipe Međimurskog veleučilišta, Veleučilišta u Gospiću i Sveučilišta Sjever.

Zaslužni za odličnu organizaciju ovog velikog studentskog sportskog događanja bili su predstavnici Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever te Hrvatskog akademskog sportskog saveza. Sveučilište Sjever također se uključilo u dio logističke pomoći kao i ZSUGV te Grad Varaždin.

(Damir Ivančić)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*