Međimurje Press
Sport+

Varaždin će 21. kolovoza biti domaćin završnice Challenge Toura – vodeće turneje natjecanja u urbanim sportovima

Grad Varaždin treću godinu zaredom postaje centar adrenalinskog sporta

 Kao šećer na kraju ovogodišnjeg Challenge Toura, turneje u ekstremnim sportovima, stiže u grad Varaždin. Upravo će se u varaždinskom Parku mladih 21. kolovoza održati natjecanje na kojem će sudjelovati sportaši iz cijele zemlje, a predivni Varaždin postaje meka adrenalinskog sporta netom nakon Olimpijskih igara na kojima skateboard i BMX freestyle imaju premijeru kao olimpijska disciplina, te tjedan dana nakon što se u Osijeku održi Pannonian Challenge.

Bit će to treći put da je Varaždin grad domaćin ekstremnog sporta te da se na takav način pruža podršku lokalnim sportašima, a cijeli događaj je dio Špancirfesta, najpoznatijeg uličnog festivala kojem su dobra atmosfera i pregršt bogatog sadržaja u kojem svatko može pronaći nešto za sebe, glavne niti vodilje. Da je Varaždin grad koji definitivno zaslužuje skatepark kakav imaju, najbolje potvrđuje i činjenica da je riječ o rodnom gradu Marina Ranteša, osvajača svjetskog BMX FISE kupa.

Svoje zadovoljstvo srdačnim gostoprimstvom koje će se zasigurno ponoviti i ove godine ne krije ni Jurica Barać, direktor Pannonian Challengea.

„Prošle godine zahvaljujući velikoj podršci gradonačelnika Ivana Čehoka te Turističkoj zajednici Varaždina uspjeli smo održati Challenge Tour unatoč pandemiji. Grad Varaždin je ovaj događaj prepoznao kao hvalevrijedan projekt koji zaslužuje biti dio Špancirfesta, a 21. kolovoza u Varaždinu će sve biti u znaku adrenalinskog sporta. Mi ćemo, kao i uvijek dosad, dati sve od sebe da se o Challenge Touru s entuzijazmom priča i danima nakon natjecanja jer je riječ o sportskom događaju na kojem sudjeluju sportaši iz cijele zemlje i regije što je ujedno i odlična promocije samog varaždinskog kraja te novih  infrastruktura. Ono što me posebno veseli jest vidjeti kako se iz godine u godine razvijaju i napreduju lokalni sportaši, a vjerujem da će tako biti i u budućnosti”, istaknuo je Jurica Barać.

“Grad Varaždin je prvi grad u Hrvatskoj koji je dobio certifikat Grad za mlade. Morali smo za to zadovoljiti stroge kriterije i standarde. Između ostalog, naveli smo i brojna ulaganja u sportsku infrastrukturu, a pohvalili smo se i izgradnjom skate parka. Na vrijeme smo prepoznali interes mladih za tu vrstu sporta i rekreacije. Meni je osobno veliko zadovoljstvo vidjeti mlade ljude u večernjim satima kako vježbaju na skate rampama. I dalje ćemo pružati podršku mladim sportašima, graditi sportske objekte i omogućavati održavanje natjecanja. Oduševljen sam kako je taj sport zaživio u Varaždinu i veselim se svakom novom susretu s mladim skejterima. Dobrodošli u Varaždin! ” – izjavio je gradonačelnik Varaždina, Ivan Čehok.

Program u varaždinskom skate parku počinje u 9:30 sati i traje cijeli dan, a svoje umijeće će pokazati Inline, skate i BMX sportaši. Iz svega toga je sasvim jasno da svi Varaždinci, ali i njihovi gosti, 21. kolovoza 2021. trebaju rezervirati za uživanje u atrakcijama kakve znaju pripremiti samo ekstremni sportaši.

Foto: Pannonian Challenge

Hrvoje Ratkić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja