Međimurje Press
Sport+

Veliki interes za prvu čakovečku biciklijadu!

„I prije 9 sati i službenog početak prve čakovečke biciklijade ČAK BAJK imali smo gužvu na punktovima. To nam je bio dobar pokazatelj velikog interesa za bicikliranje koji nije jenjavao tijekom prijepodneva“ izjavio je tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec

Gradska i županijska sportska zajednica u sklopu projekta Međimurje Europska regija sporta 2022., a povodom Dana Grada Čakovca osmislili su prvu čakovečku biciklijadu koja povezuje sve gradske mjesne odbore. „Ključ ove biciklijade su mjesni odbori i brojni volonteri koji daju posebnu draž i vedrinu cijeloj biciklističkoj priči u Čakovcu. Potrudili su se svojski, pa imamo i predstavljanje udruga, glazbu, jela i pića. Na svakom punktu je nešto drugačije, ali je dobra atmosfera zajednička svima“ izjavio je Jakopec i dodao kako je povratna informacija sudionika jako pozitivna.

Dodatan plus je i prekrasno vrijeme koje je kao naručeno za bicikliste. Među brojnim sudionicima je čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini koja je pohvalila Čakovčane što su se odazvali u velikom broju. Osim na Trgu Republike u Čakovcu, sudionici ČAK BAJK-a moći će posjetiti svih 13 mjesnih odbora u sastavu grada gdje će se na prigodnom punktu moći osvježiti i dobiti pečat u knjižicu.

Sudionici biciklijadu mogu započeti u bilo kojem od 14 punktova, a sami će odrediti dionice koje žele voziti. Startninu, koja nije obavezna, a za odrasle iznosi 20, za djecu 10 kuna moći će uplatiti na punktovima u Čakovcu, Novom Selu Rok i Šandorovcu. Svi koji uplate startninu dobit će na poklon vrećicu/torbu s oznakom biciklijade, bočicu za vodu Europske regije sporta i zdravu namirnicu – jabuku. Cilj biciklijade je povećati svijest o zdravim životnim navikama, važnosti održivog prijevoza i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. ČAK BAJK biciklijada traje do 18 sati.

(tj)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja