Međimurje Press
Sport+

Veliki Kinder turnir u uličnoj košarci stiže u Čakovec

Veliki Kinder Sport turniri u košarci Plazma Sportskih igara mladih održat će se u subotu 15. svibnja
Turnir će započeti u 10 sati na Trgu Republike i taj dan pretvoriti Čakovec u centar amaterske košarke Hrvatske.. Sve zainteresirane ekipe mogu se prijaviti na na web stranici Plazma Sportskih igara mladih: http://prijava.igremladih.org/ ili direktno na dan turnira.

Prijave su besplatne i slobodne za sve zainteresirane igračice i igrače koji ulaze u jednu od dvije kategorije: 2005. godište i mlađi (u muškoj i ženskoj konkurenciji) i 2007. godište i mlađi (muška konkurencija). Ekipa se sastoji od najviše 4 igrača, a utakmica može početi ako svaka ekipa u polju ima po 3 igrača. Vrijeme jedne utakmice nije ograničeno. Igra se dok se ne postigne potreban broj koševa (11 koševa za djevojke i 11 koševa za mladiće).

Pobjednici turnira plasirat će se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u srpnju u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2021. godini održava se po 25. put i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca –Cola Cup u nogometu, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 24 godine Plazma Sportske igre mladih okupile su više od 2 milijuna djece i mladih.

Sve najbolje od Plazma sportskih igara mladih možete pratiti na stranici Igara: www.igremladih.hr , Facebooku- Plazma Sportske igre mladih i instagramu.

Tihana Butorac

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja